Paleuri cu ciocolata

de Miha
6241 vizualizări
Paleuri cu ciocolata

 

Paleuri cu crema

Bine v-am regasit dragilor si Hristos a inviat! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite. N-am reusit cu niciun chip inainte de Pasti sa va mai arat ce s-a mai gatit la mine in bucatarie, dar cred ca retetele ce vor urma in zilele urmatoare vor prinde bine si cu alte ocazii 😉 Reteta de paleuri cu ciocolata ce v-am adus-o azi am mai facut-o de cateva ori pana acum, e testata si ras-testata ca sa zic asa :)) dar niciodata nu mai apucam sa fac si poze, motiv pentru care nici nu a ajuns pe blog pana acum.

Reteta nu e greu de facut, ba dimpotriva, dar pentru ca trebuie mai multe ture de copt la cuptor ti se pare ca dureaza o vesnicie. Trecand peste acest aspect puteti face si portie dubla pentru ca sigur nu va mai ramane nicio firimitura 😉

Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Bine v-am regasit dragilor si Hristos a inviat! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite. N-am reusit cu niciun… Fursecuri paleuri cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru paleuri:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • Pentru glazurare:
  • 100 g ciocolata
  • lapte, cat glazura sa ajunga la consistenta dorita

Mod de preparare Paleuri cu ciocolata:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.

  • In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie

In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.

  • Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel “taierea” cremei de unt

Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.

  • este posibil ca in functie de tipul de faina folosit sa trebuiasca o cantitate mai mica. Incepeti cu 300 g si mai adaugati daca este necesar

Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund (sau stea, dar ies mai frumoase daca le facem rotunde din prima) si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor “intinde” destul de mult la copt.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.

Intre timp preparam si crema de ciocolata. Daca o preparati cu o zi inainte e chiar mai bine 😉

Peste ciocolata rupta bucatele turnam smantana pentru frisca si punem vasul la foc mic. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine (la congelator, daca o preparati in aceeasi zi cu fursecurile) Crema racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Asamblare Paleuri cu ciocolata:

Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri. Le lipim doua cate doua.

Pentru a glazura paleurile topim ciocolata la baine marie. Adaugam lapte putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita. Punem glazura intr-un posh la care am pus un varf subtire si rotund (se poate folosi si o punga mai groasa pe care o taiem la un colt). Glazuram paleurile cu ciocolata.

Dam tava cu paleuri cu ciocolata la frigider pana se intareste atat crema cat si glazura apoi le punem intr-o cutie cu capac.

Pofta buna! 😉

Paleuri cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa incercati si reteta de Paleuri cu crema de lamaie (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Paula 23 aprilie 2015 - 8:24

Adevarat a inviat! Sunt tare faine paleurile astea. Pupici!

Răspuns
Ana 27 aprilie 2015 - 13:58

Am incercat si mi au iesit ff bune mersi ptr reteta

Răspuns
Elena C 12 septembrie 2015 - 19:38

Buna! Multumesc pt reteta! in loc de 400 gr, trebuiesc 300 gr faina. Crema iese mai groasa daca se face proportia 150 ml frisca, 200 gr ciocolata.

Răspuns
Miha 12 septembrie 2015 - 19:44

Desigur ca se poate modifica proportia de ciocolata si frisca, depinde doar de gusturi. Cu 200 g ciocolata si 150 frisca va fi mai concentrata.
Cat despre faina, depinde probabil de faina folosita. Am incercat si cu 300 g cum spui tu, dar mie mi-au iesit pleostite.

Răspuns
Renate 21 octombrie 2015 - 21:45

X

Răspuns
Rodica 16 decembrie 2015 - 13:49

Foarte apetisante!!!! Știți cam cate zile pot fi păstrate? In cutie metalica??

Răspuns
Miha 16 decembrie 2015 - 13:52

Eu o sa le fac cu vreo saptamana inainte de Craciun si o sa le umplu cu o zi sau doua inainte.

Răspuns
Gabriela 13 august 2016 - 18:23

Daca s-a taiat crema cum se drege???Please!!!

Răspuns
Miha 14 august 2016 - 11:03

Gabriela, n-am patit niciodata sa mi se taie crema asta, dar imi dau cu presupusul. Cred ca poti incerca sa o pui pe baie de aburi, dar la sfarsit va avea o alta consistenta. Mai untoasa.

Răspuns
Balan Angy Klagenfurt Austria 2 decembrie 2016 - 15:30

Mulțumesc frumos pentru rețeta o vom face pentru crăciun va pup din Austria de le servicii

Răspuns
Miha 4 decembrie 2016 - 11:50

cu drag 🙂

Răspuns
Lisa 12 februarie 2017 - 10:47

sint minunate multumim pentru reteta BGY

Răspuns
Miha 12 februarie 2017 - 16:03

multumesc 🙂

Răspuns
Anna 5 decembrie 2016 - 19:35

Hello!

These and the lemon version look fantastic!
Well done.
I would like to make these biscuits as a gift for family and friends for Christmas.
How should they be stored – in the fridge or at room temperature?
Thank you.

Răspuns
Miha 6 decembrie 2016 - 13:19

at room temperature 🙂

Răspuns
Service GSM 9 noiembrie 2017 - 12:11

Sunt foarte bune, le-am incercat

Răspuns
Alina Solheim 21 decembrie 2018 - 16:00

Prea multă făina, au ieșit biscuiți. Paleuri trebuie sa fie pufoase.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: