Reteta de astazi de guguluf cu ciocolata este o reteta pentru cei pentru care niciodata ciocolata nu e prea multa 😀
O reteta de chec cu ciocolata, delicios pana la ultima firimitura. Am adaugat in compozitie coaja de portocala si picaturi de ciocolata, dar dupa preferinta puteti adauga miez de nuca, fructe uscate sau proaspete. Promit ca va fi un deliciu!
INGREDIENTE
- 200 g ciocolata
- 200 g unt
- 250 g zahar
- 5 oua
- 200 g faina
- 50 g cacao
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- In plus:
- ~50 g picaturi de ciocolata
- coaja rasa de portocale
- Pentru finisat:
- 100 g ciocolata
- ~50 ml lapte
Mod de preparare Guguluf cu ciocolata – reteta chec cu ciocolata:
Pune ciocolata si untul intr-o craticioara si topeste-le impreuna. Fie pe baie de aburi, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza. Fie pe foc mic, amestecand continuu. Da deoparte si lasa la racit.
- poti folosi orice fel de ciocolata ai si iti place, eu am folosit ciocolata cu 52% cacao
Mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza pana compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Toarna amestecul de ciocolata cu unt si amesteca usor pana la omogenizare. Separat, amesteca faina cu praful de copt si cacaoa, apoi cerne peste compozitia cu ciocolata. Amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La final adauga coaja rasa de portocale si picaturile de ciocolata si omogenizeaza.
Toarna compozitia in forma de guguluf bine unsa cu ulei (sau unt).
- poti folosi si o tava de chec de cca 35/15 cm sau o tava de 25/35 cm
Da la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45-50 de minute. Timpul de coacere poate diferi in functie de cuptor, dar important e sa nu coaceti prea mult. Gustul va fi delicios, dar checul va fi sfaramicios. Cand apasati cu degetele checul trebuie sa fie moale, iar la testul cu scobitoarea vor ramane firimituri pe scobitoare.
Lasa checul sa se tempereze in forma, apoi il scoti pe un gratar si lasi sa se raceasca foarte bine.
Pentru finisare eu doar l-am pensulat cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte, dar se poate glazura in ciocolata. Pentru si mai multa ciocolata! 😉
Pofta mare!
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL