Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri Linzer cu gem

Fursecuri Linzer

Nu stiu cum e la voi, dar noi am intrat deja in febra pregatirilor de Craciun 😉 Deocamdata facem fursecuri, avem in plan mai multe retete, sa vedem ce-o sa ne iasa pana la urma 🙂

Astazi v-am adus aceasta reteta de fursecuri Linzer. N-o sa regretati daca veti alege sa le faceti si voi

Fursecuri Linzer

Biscuiti Linzer cu gem

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • gem de capsuni pentru lipit fursecurile
loading...

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem:

Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot sau intr-o rasnita.

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul caramelizat si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de lamaie, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat elastic, nelipicios.

Rupem bucati din aluat si le intindem cu sucitorul pe masa usor infainata. Se decupeaza formele dorite. Jumatate dintre ele se decupeaza pe mijloc cu o forma mica si rotunda. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptor.

Dupa ce s-au copt, cat sunt calde inca, se pune cate putin gem de capsuni pe fursecurile intregi si se acopera cu cate unul din cele cu gaura. Se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Sper sa mai ajunga pana la Craciun, ca tot mai dispar cate 2… cate 3… :))))

Pofta buna! 😉

Linzer cu gem de capsuni

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea […]