Nu stiu cum e la voi, dar noi am intrat deja in febra pregatirilor de Craciun 😉 Deocamdata facem fursecuri, avem in plan mai multe retete, sa vedem ce-o sa ne iasa pana la urma 🙂
Astazi v-am adus aceasta reteta de fursecuri Linzer. N-o sa regretati daca veti alege sa le faceti si voi
Ingrediente
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 2 oua
- 500 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- gem de capsuni pentru lipit fursecurile
Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem:
Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot sau intr-o rasnita.
Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul caramelizat si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de lamaie, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat elastic, nelipicios.
Rupem bucati din aluat si le intindem cu sucitorul pe masa usor infainata. Se decupeaza formele dorite. Jumatate dintre ele se decupeaza pe mijloc cu o forma mica si rotunda. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptor.
Dupa ce s-au copt, cat sunt calde inca, se pune cate putin gem de capsuni pe fursecurile intregi si se acopera cu cate unul din cele cu gaura. Se pun pe un gratar si se lasa la racit.
Sper sa mai ajunga pana la Craciun, ca tot mai dispar cate 2… cate 3… :))))
Pofta buna! 😉