Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri Linzer cu gem

Fursecuri Linzer

Nu stiu cum e la voi, dar noi am intrat deja in febra pregatirilor de Craciun 😉 Deocamdata facem fursecuri, avem in plan mai multe retete, sa vedem ce-o sa ne iasa pana la urma 🙂

Astazi v-am adus aceasta reteta de fursecuri Linzer. N-o sa regretati daca veti alege sa le faceti si voi

Fursecuri Linzer

Biscuiti Linzer cu gem

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • gem de capsuni pentru lipit fursecurile
loading...

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem:

Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot sau intr-o rasnita.

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul caramelizat si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de lamaie, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat elastic, nelipicios.

Rupem bucati din aluat si le intindem cu sucitorul pe masa usor infainata. Se decupeaza formele dorite. Jumatate dintre ele se decupeaza pe mijloc cu o forma mica si rotunda. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptor.

Dupa ce s-au copt, cat sunt calde inca, se pune cate putin gem de capsuni pe fursecurile intregi si se acopera cu cate unul din cele cu gaura. Se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Sper sa mai ajunga pana la Craciun, ca tot mai dispar cate 2… cate 3… :))))

Pofta buna! 😉

Linzer cu gem de capsuni

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt

Tobite – Saraberne – Sarah Bernhardt… toata lumea le stie, sub o denumire sau alta. Desi sunt foarte apreciate pe mesele de sarbatori, eu nu le-am facut cu o ocazie speciala. Voiam ceva bun pentru ai mei si pot spune ca i-am cucerit 🙂 Desi am mai facut pana acum […]

Cornulete cu smantana

Cornulete cu smantana

Azi va propun o reteta de cornulete cu smantana si unt, umplute cu nuca. Umplutura poate varia in functie de preferinta, rahat, gem sau dulceata, amestec de gem cu nuca sau ciocolata cu nuca. Orice varianta alegi promit ca va fi delicioasa! 😉 Aceste cornulete cu smantana se pot pregati […]

Fursecuri cu nuca si miere

Fursecuri cu nuca si miere

Daca nu stii ce sa mai faci bun pentru pachetelul pentru scoala al copiilor incearca aceasta reteta de fursecuri cu nuca si miere. Stiu, mai sunt cateva zile si intram din nou in vacanta si problema pachetelului nu ne va mai da batai de cap, dar promit ca sunt grozavi […]