Reteta Cupcakes cu crema de mure
Visand la primavara…la vara…la floricele si fructe proaspete mi s-a facut dor de-o prajitura cu fructe. Mai aveam ceva mure in congelator si m-am gandit sa le transform in ceva bun, niste cupcakes delicioase, numai bune pentru a potoli poftele si pentru musafirii ce s-au anuntat pe neasteptate. 😉

INGREDIENTE
- 100 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 4 oua mici
- 150 g iaurt de baut
- 200 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de lamaie
- Pentru crema:
- ~100 g mure
- 1 lingura zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 zahar vanilat
- 1 intaritor de frisca
Mod de preparare Cupcakes cu crema de mure:
Branza se mixeaza cu zaharul, untul topit si esenta pana obtinem o crema fina. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema pufoasa in care vom incorpora usor iaurtul de baut. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Compozitia obtinuta o punem in forme de briose.
Dam la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-40 de minute, pana briosele se rumenesc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
Murele le punem intr-o craticioara cu o lingura de zahar. Punem la foc mic si fierbem pana scade toata zeama lasata de fructe. Dam deoparte si lasam la racit.
Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se mixeaza pana frisca se intareste si devine pufoasa. Incorporam „gemul” de mure foarte bine racit, amestecand usor cu o spatula.
Punem crema intr-un posh si ornam briosele racite.
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
4 comentarii
Arata super:)
Frumosele foc, si combinatia e exact cum imi place mie 😉 Te pup
Ce frumoase sunt si delicioase!!
Arata minunat! Imi place la nebunie fundalul cu flori!!!