Cozonac cu fructe uscate

de Miha
196 vizualizări
Cozonac cu fructe uscate

Exista multe variante la reteta de cozonac, dar eu nu ma abat de la reteta mea atunci cand vreau sa fac ceva dulce si pufos. Pe langa faptul ca e foarte bun se poate face si la masina de paine, scapand astfel de framantatul indelungat, de feritul de curenti de aer…

Fructele uscate folosite de mine au fost merisoare, zmeura si capsuni. Se pot inlocui cu rahat sau alte fructe uscate ce va plac voua.

Cozonac cu fructe uscate

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g fructe uscate

Mod de preparare Cozonac cu fructe uscate:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. In functie de tipul fainii, vom pune faina mai multa sau mai putina, 20-30 g e marja de siguranta. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si-l intindem putin cu mana. Punem fructele uscate deasupra, impaturim aluatul, apoi il framantam pana  fructele sunt repartizate uniform.

Se imparte aluatul in 2 parti ce se intind sub forma de suluri, care mai apoi se impletesc. Se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa 10-15 minute la dospit. Se unge cu un galbenus de ou desfacut cu putin lapte, apoi se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

  • Eu aici am folosit forme  mici si am impartit aluatul in mai multe parti.

Cozonac pufos cu fructe uscate

Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un gratar. Se taie dupa ce se raceste foarte bine.

Cozonac cu fructe uscate

Cozonac pufos

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

In bucatarie cu Aziz 2 aprilie 2012 - 8:26

Dumnealor au venit asa de-o pofta inainte de Paste …cred ca au fost deliciosi si foarte aromati de la fructele uscate…o zi faina Miha!!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 2 aprilie 2012 - 8:33

Ce mult imi place!!

Răspuns
Beth 2 aprilie 2012 - 8:55

J’aime…j’aime… elle est superbe cette recette, j’importe avec moi, merci pour ceux delicieux partage!

Bisous

Răspuns
Anonymous 2 aprilie 2012 - 11:19

uaaaaaa ce bine arata si eu folosesc reteta de aluat si e super bun felicitari besito Silvia

Răspuns
Fab Chef 2 aprilie 2012 - 12:10

Ce fotografii frumoase. Abia astept sa merg acasa de Pasti. Eu nu fac cozonac, dar mami face niste cozonaci de-li-ciosi! De data asta o sa trag si eu cu ochiul. Superbe fotografii!

Răspuns
catkitchen 2 aprilie 2012 - 12:35

Ce ar merge o feliuta langa cafeluta !! 😉 Superba prezentarea !!

Răspuns
Licuta Marin 2 aprilie 2012 - 18:08

Tare bine arata!!!Mmm, ce pofta am de unul:)Pup!

Răspuns
Adela Zilahi 2 aprilie 2012 - 18:37

Mare, mare pofta, as face si eu de Pasti dar cred ca nu o sa mai am timp si de cozonac :(((( Ma servesc de la tine!!

Răspuns
Andreea Alina 2 aprilie 2012 - 19:41

Deci da!! Am sa fac sambata aceasta reteta, trebuie sa-mi iasa si mie la masina aia de paine odata!! Arata atat de bine!!!

Răspuns
Dana 2 aprilie 2012 - 21:16

Am sa ma incumet si eu…..

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 3 aprilie 2012 - 12:20

Doamneee, cat de bine arataaaaa… <3 Sper sa reusesc sa fac si eu un cozonac pentru Paste.
Minunate pozele!
Pupici, scumpa mea.
xoxoxo

Răspuns
Timea 3 aprilie 2012 - 20:12

Foarte frumos, pufos si gustos :). As manca o bucatica chiar si la ora asta tarzie. pup

Răspuns
Mimmi 4 aprilie 2012 - 8:45

Foarte pufos,iar pozele sunt superbe!Pupici!

Răspuns
Cristina 15 aprilie 2012 - 10:15

Reteta este excelenta, cozonacul iese intr-adevar foarte pufos. Am probat-o !

Cristina

Răspuns
Poame 28 ianuarie 2014 - 22:33

Ce bine arata!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: