Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Chocolate Cheesecake – Cheesecake cu ciocolata

Felie cheesecake cu ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 150 g cerelale cu ciocolata
  • * 200 g biscuiti
  • * ~100 g unt
  • * Pentru umplutura:
  • * 600 g branza de vaci
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 50 ml frisca lichida
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata cu lapte
  • * 50 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata

Cum se prepara Cheesecake cu ciocolata

si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.

Turnam compozitia intr-o forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.

Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.

Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.

Inainte de servire se orneaza cu frisca. Se poate servi cu o portie generoasa de inghetata, cu fructe de padure sau doar cu frisca.

Felie cheesecake cu ciocolata

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Excelent arata.
    O seara frumoasa!

  2. Excelente tarta de chocolate. Fantastica.

    Saludos

  3. foarte bine arata!yammy,yammy!pupici!

  4. Arata foarte bine 🙂

  5. Cat de bine arata… am si notat reteta 🙂 Felicitari pentru realizarile in bucatarie 🙂

  6. Anonymous says:

    eu cred ca e foarte gustos am sal incerc

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: