Reteta Cheesecake cu ciocolata
Ingrediente
- * Pentru blat:
- * 150 g cerelale cu ciocolata
- * 200 g biscuiti
- * ~100 g unt
- * Pentru umplutura:
- * 600 g branza de vaci
- * 200 g ciocolata amaruie
- * 100 g zahar
- * 3 oua
- * 50 ml frisca lichida
- * esenta de vanilie
- * Pentru glazura:
- * 100 g ciocolata cu lapte
- * 50 ml frisca lichida
Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:
Blat:
Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata
si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.
Turnam compozitia intr-o forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.
Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.
Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.
Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.
Inainte de servire se orneaza cu frisca. Se poate servi cu o portie generoasa de inghetata, cu fructe de padure sau doar cu frisca.
6 comentarii
Excelent arata.
O seara frumoasa!
Excelente tarta de chocolate. Fantastica.
Saludos
foarte bine arata!yammy,yammy!pupici!
Arata foarte bine 🙂
Cat de bine arata… am si notat reteta 🙂 Felicitari pentru realizarile in bucatarie 🙂
eu cred ca e foarte gustos am sal incerc