Checul este prajitura preferata a copiilor. Ca e simplu sau ca e cu ciocolata, va fi intotdeauna primit cu placere si entuziasm. Am facut multe retete de prajituri, dar s-a intamplat cateodata sa fiu in pana de idei si atunci am apelat la cate o reteta de chec. E foarte usor de facut si daca il „imbogatim” cu o glazura de ciocolata rasfatul e gata…:)))
Ingrediente
- 2 oua
- 100 g zahar
- 125 ml ulei
- 200 ml lapte
- 50 g cacao
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- 3 linguri dulceata ( de cirese am folosit eu)
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- 50 ml lapte
Mod de preparare Chec cu ciocolata:
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus. Punem si dulceata si o incorporam usor cu o spatula.
Turnam compozitia in tava de chec (30 cm lungime) unsa cu unt si tapetata cu faina
si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Cand este gata il scoatem pe un gratar si lasam la racit, apoi il glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele si untul.
23 comentarii
Frumooos!!!
Te ha quedado de 10, que pasada.
SAludos
Suna bine, cred ca si „gusta bine” vorba copilului meu. Am sa il incerc cu prima ocazie, multumim de reteta!
Woww, am inghitit in sec, mor de pofta!
Il am in vedere pentru Pasti!
Oricum, imi propun ferm ca miercuri si vineri sa nu intru aici la tine…intuiesti de ce!:))
(ilda76)
Ma omori cu ciocolata asta :))
arata………….nu mai pot de pofta
arata super super bine:)
N-ai venit la briose, Miha 🙁
dar ti-am pus una deoparte la mine pe blog :))
Minunat
Uau arata super! O sa-l fac pt mama, ea e fan cioco.
compozitia este pentru 2 checuri sau doar unul??
Compozitia este pentru un singur chec. Tava e de 30 cm.
mersi mult
as vrea sa dublez compozitia ca sa fac 2 🙂
Gata…Tocmai i-am pus glazura, maine sa vedem ce-o fi iesit. Oricum, e bombat la mijloc, nu asa frumos ca al tau. Iubitul meu te apreciaza zilnic pentru ceea ce faci. Daca erai solla…de mult il pierdeam. Sarbatori Fericite. Miha (sora lui Mino)
Delicios , deja am facut balta pe taste …
Miha , de ce mi se lasa mie tot ce bag la cuptor , fie dulce , fie nedulce ????? ma dispera chestia asta … caaaah
Miha, sper ca v-a placut checul, asa bombat cum a iesit. :))
Si al meu a fost usor bombat, dar tava fiind cu fundul rotund, l-am intors invers. :))
Eu cred ca tocmai acest fapt este tot farmecul la un chec. 😉
Diana, probabil ca ar trebui sa maresti putin timpul de coacere.
mi s-a parut tentant asa ca am incercat si eu reteta…delicios!!!si foarte usor de facut:))))
Ma bucur tare mult ca ti-a placut! 🙂
vai de capu` meu ce bine arataaaaaaa!!!!!! =p~
Multumesc! 🙂
Foarte buna rețeta, nota 10. Am făcut și eu astăzi și mi-au ieșit foarte, foarte bune 😘
Multumesc, ma bucur ca ti-a placut 🙂