Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am facut briose pufoase de post.
INGREDIENTE
- 250 g faina
- 150 g zahar (pudra)
- 75 ml ulei
- 125 ml lapte de orez
- 60 g fulgi de nuca de cocos
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de portocale
- 1-2 linguri picaturi de ciocolata
Mod de preparare Briose pufoase de post:
Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de vanilie si uleiul.
- coaja de portocale se poate inlocui cu coaja de lamaie
- laptele de orez se poate inlocui cu lapte de soia, de migdale sau apa minerala
Intr-un alt castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, praful de copt si un praf de sare. Cu telul facem o gropita in mijloc si turnam compozitia lichida. Amestecam pana la omogenizare. La sfarsit incorporam si picaturile de ciocolata
- picaturile de ciocolata se pot inlocui cu miez de nuca, rahat ori fructe confiate
- puteti incerca si cu fructe congelate
Se pregateste tava pentru briose cu cosulete de hartie speciale. Se pune din compozitie, cam 2 linguri, cam 3/4 din inaltimea cosuletului de hartie.
- presara cateva ornamente din zahar, daca vrei si iti plac.
Se baga tava in cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana briosele sunt rumenite.
- compozitia se poate coace si intr-o tava de prajitura de 20/25 sau 20/30 cm sau in forma de chec
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI