Reteta de briose Negresa de astazi este o adaptare la reteta de Negresa simpla si ieftina, pe care o fac ori de cate ori vreau sa fac ceva bun, ieftin si rapid. De aceasta data, m-am gandit ca daca as coace compozitia in tava de briose, ar fi mai usor pentru mine intrucat scap de portionat, dar si mai usor pentru ceilalti sa-si serveasca portia sau sa-si puna in pachetelul pentru scoala 😉
Si pentru ca suntem in perioada de post, puteti folosi aceasta metoda si pentru reteta de Negresa de post
INGREDIENTE
- 1 ou
- 1 cana zahar pudra (200 g)
- 1/2 cana ulei (125 ml)
- 1 cana lapte (250 ml)
- 2 cani faina (300 g)
- 3 linguri cacao (50 g)
- 1 lingura rasa bicarbonat (10 g)
- 300 g gem de capsuni
- esenta de vanilie
Mod de preparare Briose Negresa – reteta simpla si rapida:
Oul se mixeaza bine cu un praf de sare. Se adauga apoi, pe rand, zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele.
- esenta de vanilie o puteti inlocui cu orice alta aroma aveti si va place. De exemplu, esenta de portocale ii da un gust grozav
Peste amestecul de mai sus cernem faina amestecata cu cacao si bicarbonat.
- bicarbonatul poate fi inlocuit cu praf de copt
Dupa ce am omogenizat compozitia adaugam gemul de capsuni si amestecam
- puteti folosi orice fel de dulceata sau gem
- puteti adauga in compozitie si miez de nuca tocat grosier cu cutitul sau stafide
- picaturile de ciocolata le puteti inlocui cu ciocolata tocata
Compozitia se pune in tava de briose in care am pus cosulete de hartie. Se presara cu ornamente de zahar colorate sau cu picaturi de ciocolata. Evident, puteti omite acest pas. Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Briosele coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit.
- briosele racite se pot glazura cu ciocolata. Se topeste ciocolata si se amesteca cu lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL