Retete de prajituri / Torturi

Tort Joffre

Tort Joffre

Multa vreme mi-a ramas intiparit in minte aspectul impecabil al acestui tort Joffre.  Si cand a venit una din zilele acelea 😀 , zi cu pofta de dulce, de dulce cremos si ciocolatos am stiut ca reteta de tort Joffre este cea mai potrivita. Si s-a potrivit atat de bine, ca n-am simtit nici un fel de vinovatie cand am mancat doua felii una dupa alta :))))

Am schimbat un pic modul de preparare al retetei, asta pentru ca nu prea agreez ouale crude. Poate e doar un „pitic” , dar vreau sa fiu eu linistita ca le-am preparat termic, mai ales daca mananca si copiii sau altcineva din afara casei.

Dar destul cu vorbaria, haideti sa vedem cum se prepara acest minunat tort Joffre.

Tort Joffre

 

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 35 g cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • cacao pentru finisat

Mod de preparare Tort Joffre:

Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, cacaoa si apa.

ingrediente tort joffre

Se pune vasul la baine marie pana compozitia se infierbanta foarte bine si nu se mai simt cristale de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza spuma cu restul de zahar. Se adauga cate putin, lingura cu lingura, din compozitia de cacao racita. Se mixeaza bine si se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.

Compozitia obtinuta de imparte in doua parti. Una o vom pune la frigider, in cealalta vom incorpora faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Spuma de albusuri o vom incorpora in 2-3 reprize, astfel incat la sfarsit sa avem o compozitie spumoasa si aerata.

Turnam compozitia intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul de tort trece testul cu scobitoarea.

blat tort joffre

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, apoi il taiem in doua parti. Punem crema pastrata la frigider intre cele 2 blaturi, pastrand o parte si pentru uns deasupra. Se pudreaza cu cacao si se da la frigider pentru macar 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

  • Tortul se poate orna in functie de preferinta fiecaruia.
  • Crema fiind una pe baza de unt se intareste destul de bine, asfel ca tortul trebuie lasat putin la temperatura camerei inainte de servire

Tort Joffre

Pofta buna! 😉

Tort Joffre

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. roxana says:

    Blatul nu se în siropează deloc ?

    • Nu se insiropeaza. Nici daca ar fi fost specificat in reteta originala ca trebuie, eu nu l-as fi insiropat :)) Blatul are o textura foarte placuta, moale si usor umeda… ce nu necesita insiropare. Asta in cazul in care nu-ti plac prajiturile foarte insiropate. Putin sirop n-are ce sa strice, daca o sa consideri ca este necesar 😉

  2. Ana says:

    Bunica punea nuci in blat. Din pacate nu mai am cum sa o mai intreb reteta, oare e ok sa adaug? Multumesc

    • Cred ca da, rau n-are ce sa fie 🙂

      • Ana says:

        A iesit excelent. Aproape cum il stiam de la bunica. Am o forma mare de tort asa ca nu am am oprit deloc crema, si am improvizat cu o spuma de ciocolata. As vrea totusi sa-l fac pentru mai multe persoane (si sa folosesc crema de ou ca umplutura de data asta :)) Cum as putea spori ingredientele?

  3. eandrei says:

    am inercat reteta si nu am fost foarte placut impresionata….este foarte gustos….dar a iesit cam tare ,blatul.de fapt s-a intarit dupa ce l-am asamblat(posibil sa nu-l fi lasat suficient sa se raceasca?!…sigur am gresit undeva si nu imi pot da seama unde…..iar in crema s-a simtit zaharul(probabil nu am frecat suficient untul cu zaharul). Il voi incerca iar,poate de data asta voi reusi…crema joffre este creme mea preferata.Daca mi-ai putea da un sfat….cu toate ca nu stiu sa iti spun unde am gresit….

    • Blatul a fost tare cel mai probabil pentru ca l-ai copt prea mult.
      Untul il mixezi cu zahar pana se topeste zaharul. Data viitoare foloseste zahar pudra, se topeste mai repede 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]