Tort Amandina

de Miha
1271 vizualizări
Tort Amandina cu ciocolata

Trebuie sa incep prin a multumi tuturor prietenilor si cititorilor mei fideli care ieri de ziua Sf Mihail si Gavril, m-au felicitat si urat asa cum au putut ei mai bine. Unii dintre ei mi-au facut si cadou cate un vot la concursul Hapi Hap, ceea ce m-a bucurat mult, la fel cum m-au bucurat si urarile de “la multi ani” primite din toate colturile lumii.

Multumesc foarte mult si va servesc cu o feliuta de tort. E virtual, din pacate.

Tort Amandina cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 30 g cacao
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 g margarina (sau unt)
  • 200 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml coniac
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 1 plic cappucino cu rom
  • ~100 ml apa
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare Tort Amandina:

Blat de tort cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pun cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 25-30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit apoi se taie in 3.

Blat de tort amandina

Crema:

Se topeste margarina partial, sa mai ramana bucati netopite.

Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste. Adaugam cacaoa, galbenusurile unul cate unul si la sfarsit coniacul.

Sirop:

Apa se fierbe cateva minute cu zaharul. Se da deoparte, se adauga praful de cappucino si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata rupta bucati mici se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Crema se imparte in 2 parti si se repartizeaza intre blaturile bine insiropate. Se da la frigider minim jumatate de ora, apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Tort Amandina de casa

Acest tort se poate transforma foarte usor in prajitura Amandina, daca veti coace blatul in tava dreptunghiulara. 😉

poate vă plac și rețetele

40 comentarii

jose manuel 9 noiembrie 2010 - 9:07

Una tarta deliciosa.

Comentarte, no se si lo sabes, que hay un concurso en mi blog, pueden participar desde cualquier parte del mundo.

saludos

Răspuns
Bianka 9 noiembrie 2010 - 11:10

Minunat

Răspuns
AdinaCarla 9 noiembrie 2010 - 11:29

wow super arata…felicitari!!!!
Adinacarla

Răspuns
Anisoara 9 noiembrie 2010 - 11:39

Jose Manuel, como se puede encontrar la direccion de este concurso ? Escribe-me por favor . Grasias.

Răspuns
Anisoara 9 noiembrie 2010 - 11:41

La multi ani, draga Mihaela. Ai o dedicatie speciala la mine pe blog.
http://anishoara.blogspot.com/2010/11/fructele-de-la-portile-raiului-3.html

Sa stii, ca de corul si tortul m-a impresinat foarte mult. Arata minunat. Mie nu-mio reusesc niciodata coardele de ciocolata de pe tort. Salutari.

Răspuns
mamika 9 noiembrie 2010 - 13:03

minunat asa cum asteptam cu totii cu sufletul la gura! cred ca nu e om sa nu te doreasca de vecina!

Răspuns
Gabriela 9 noiembrie 2010 - 15:14

Foarte frumos ti-a iesit!daca ar fi in fata mea l-as manca pe tot!yamy,yamy!!!La multi ani pentru ieri si eu am sarbatorit si nu am avut timp sa intru pe blog sa felicit toti sarbatoritii!te puup!

Răspuns
maria mihalache 9 noiembrie 2010 - 16:32

Am venit sa-mi iau felia de tort ca nu mai por de pofta …hihihi………pup si inca odata toate cele bune iti doresc.

Răspuns
Ina 9 noiembrie 2010 - 18:10

Arunca o privire aici: http://gastronomie.arely.ro/ Am gasit multe retete de-ale tale, luate cu poze cu tot. 🙁

Răspuns
Mihai-Felis 9 noiembrie 2010 - 18:57

Superb arata… Felicitari si La multi ani inca odata… pt ieri

Răspuns
Daniela 9 noiembrie 2010 - 19:22

Eu te-am felicitat prin alte parti, doar pe blog am uitat… Dar tot m-am prezentat la o feliuta de tort… Mai ai si pentru mine ?
Pupici si inca o data “La multi ani !”

Răspuns
adriana 10 noiembrie 2010 - 2:43

Mmmmm!Dupa o zi dubla de munca mi-am revenit cu o bucata de tort de la Miha…ba nu,mint-au fost doua si da le-am mancat pe amnadoua!Delicios…gust dulce de dor de casa!

Răspuns
gaby_d 10 noiembrie 2010 - 8:15

virtual da’ buuuuuun!!! ce fain a iesit!!!!
La multi ani!!!!

Răspuns
eu 10 noiembrie 2010 - 8:37

Arata impecabil!Hmmm ce moturi perfecte ai facut!Vreau si eu !Felicitari!

Răspuns
alialexa2006 10 noiembrie 2010 - 11:52

minunat….o felie si pentru mine…pupici

Răspuns
Liana10 10 noiembrie 2010 - 15:20

La multi ani, Miha si multa fericire iti doresc!
Sa mai sper si eu la o feliuta mica-mica?

Răspuns
DAVELLA 10 noiembrie 2010 - 23:54

Buna Miha, la multi ani de ziua numelui si ti-am dat cu mult drag votul meu. Defapt, cred ai si castigat deja. Pupicei din Montreal!

Răspuns
✿Mirela✿ 14 noiembrie 2010 - 18:05

Tortul arata nemaipomenit.
Miha ,eu as vrea sa stiu cu ce as putea inlocui coniacul de la crema?

Răspuns
Miha 14 noiembrie 2010 - 18:10

Ufff…Mirela…noroc de tine…ca mi-ai amintit sa ajung aici, sa multumesc pentru urarile de ziua mea. Lipsa asta de timp ma omoara.
Va pup cu drag pe toti si va multumesc din suflet pentru gandurile voastre bune.

Deci…Mirela…coniacul il poti inlocui cu orice alta aroma iti/va place. Esenta de rom, vanilie, sirop de menta…

O seara buna!

Răspuns
Mitinita 10 ianuarie 2011 - 20:54

caut reteta tort si m-am oprit la tine…dar ce multe torturi ai!!!Imposibil sa nu gasesc ceva.

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2011 - 21:01

Adina, multumesc de vizita si sper sa gasesti ceva pe placul tau. Pup!

Răspuns
Amalia 3 martie 2011 - 11:58

Felicitari pentru premiu il meriti din plin ! Imi place mult blogul tau :). Te pup!

Răspuns
Paradis 19 noiembrie 2011 - 0:11

Foarte frumos!

Răspuns
Miha 19 noiembrie 2011 - 12:29

Multumesc! :*

Răspuns
Anonymous 21 noiembrie 2011 - 16:18

acest tort este …genial miha .l-aam fct sambata de ziua fiului meu care implinea duminica 14 ani.l-am fct cu etaj.copiii au cerut inca o portie.este fffff buuuun
.esti nemaipomenita .tine-o tot asa .intru pe blogul tau in fiecare zi dar.. nu ti-am scris.dar la acest tort minunat n-am rezistat si-ti multumesc ca existi.

Răspuns
Miha 22 noiembrie 2011 - 19:59

Multumesc tare mult!

La multi ani baietelului tau, sa fie sanatos si cu noroc in viata!

Răspuns
Anonymous 8 februarie 2012 - 16:57

am incercat sa-l fac si eu dar mi-a iesit blatul cam mic 🙁 si crema cam moale
sper ca data viitoare sa-mi iasa ok

Răspuns
Miha 8 februarie 2012 - 17:01

Poate ca nu ai batut albusurile suficient. Sau poate ai insistat prea mult cu amestecatul fainii si atunci a iesit aerul din aluat…

Nu inteleg de ce a iesit crema moale, dar oricum se va intari dupa ce sta la frigider.

Răspuns
capsunica 12 februarie 2012 - 15:36

chiar acum repet reteta…am batut bine ouale am bagat blatul la cuptor si ma iau de crema,oricum este delicios…il recomand tuturor

Răspuns
Miha 12 februarie 2012 - 15:46

Multumesc Capsunica! 🙂

Răspuns
Mari 28 iulie 2012 - 6:25

Azi il execut si eu! Blatul e la cuptor deja.
Multumesc Miha pentru reteta!

Răspuns
Miha 28 iulie 2012 - 7:29

Sa trimiti si la mine o felie, Mari! :))))

Răspuns
Anonim 24 decembrie 2012 - 11:08

Am incercat acest tort, cu un singur amendament. La blat am adaugat 100 ml lapte, altfel blatul nu curge.

Răspuns
yza 14 noiembrie 2013 - 13:52

Draga Miha, am facut acest tort de ziua fetitei mele, am avut un adevarat succes cu el, tooooata lumea a mai dorit a 2-a portie! Multumesc mult si asteptam in contiunare noi retete!

Răspuns
Miha 14 noiembrie 2013 - 14:52

Ma bucur tare mult de aprecieri, multumesc.
La multi ani fetitei! >:D<

Răspuns
Geanina 9 octombrie 2014 - 12:56

Salut. As avea o intrebare legata de glazura…cum vine? E casanta, se “crapa” la taiere? Sau e suficient de “elastica”? Scuza-mi termenii, dar vreau sa ma fac inteleasa. Multumesc. Te-am pupat. Cat mai multa inspiratie!

Răspuns
Miha 9 octombrie 2014 - 13:13

Glazura se intareste destul de mult la frigider. Vei putea taia felii frumoase daca vei taia dupa ce ai incalzit putin lama cutitului. De preferat ar fi totusi sa lasi putin tortul la temperatura camerei, mai ales ca si crema este una care se intareste destul de mult (e normal sa fie asa fiind pe baza de unt/margarina). Lasa-l 10-15 minute la temperatura camerei si il vei putea taia perfect 🙂

Răspuns
Geanina 9 octombrie 2014 - 13:14

Multumesc.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: