Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt s jeleu de portocale

Reteta Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de portocale
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250 g iaurt natural
  • 150 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 5 g gelatina
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 400-450 ml suc de portocale
  • 200 g zahar (sau dupa gust)
  • 10 g gelatina
loading...

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada pentru copii si daca tot am facut suc proaspat de portocale,  mi-am zis ca n-ar fi rau sa fac si niste jeleu de portocale pentru o prajitura. O prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale 😉

Mod de preparare Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharu si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de portocale, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia pentru blat in tava mare de aragaz (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana blatul se rumeneste usor. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Jeleu de portocale:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-o cratita punem sucul de portocale si zaharul. Punem cratita pe foc mic si amestecand din cand in cand fierbem pana sucul se incalzeste bine si zaharul se topeste. Adaugam gelatina hidratata si amestecam bine pana se omogenizeaza. Lasam la racit, pana jeleul incepe sa prinda consistenta.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-un castron mixam iaurtul cu crema de branza si zaharul pudra. Separat mixam smantana pentru frisca pana capata consistenta, apoi o incorporam in crema de iaurt. Topim gelatina la baine-marie si o amestecam in crema, mixand bine in timp ce o turnam in fir subtire. Crema se da putin la rece, cat sa prinda putina consistenta.

Asamblare Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale:

Pregatim o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara. Blatul se taie in 3 fasii, marimea o stabiliti in functie de marimea tavii in care veti asambla prajitura. Eu am folosit o tava de chec de 25/13 cm.

Punem o fasie de blat in tava tapetata cu folie alimentara. Punem jumatate din cantitatea de crema de iaurt, apoi jumatate din cantitatea de jeleu de portocale. Repetam procedura si cu restul ingredientelor.Invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema. Eu am lasat peste noapte.

Prajitura se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si felii de portocala deshidratate.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu iaurt si jeleu de portocale

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Foarte binevenita reteta.Trebuie pusa in practica.

  2. Ce frumos arata! <3

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: