Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu crema de branza si fructe

Prajitura cu fructe si crema de branza

Cred ca anul trecut am fost cuminte de Mos Craciun de la Sun Food a poposit si pe la casuta mea ❤ Oi fi fost n-oi fi fost… eu il astept si anul asta, ca mi-a placut tare mult compotul de fructe tropicale. O parte l-am dat gata ca atare, dar ce blogger culinar as fi daca nu as incropi si-o prajitura? 😀 O prajitura simpla, o prajitura rapida, numai buna de savurat in week-end alaturi de cei dragi 🙂

Prajitura cu fructe si crema de branza

 

Prajitura cu fructe si crema

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit praf de copt
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 compot fructe tropicale Sun Food
  • Pentru finisat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • fulgi de nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si fructe:

Pentru foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se pune compozitia in tava mare de la aragaz ( 40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se aureste usor deasupra. Se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Aceasta o vom scoate in momentul asamblarii.

Pentru crema:

Punem compotul intr-o strecuratoare, fructele trebuie sa fie bine scurse de zeama.

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si crema de branza Almette. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa, in care vom incorpora fructele tropicale.

cum se face crema de branza cu fructe

Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara. Blatul racit il desprindem usor de pe hartia de copt si-l taiem in 3 fasii, potrivite cu marimea tavii.

blat cu nuca de cocos

Fiecare fasie o insiropam usor cu siropul din compot si asamblam prajitura in tava. Invelim bine in folie si dam la frigider pana crema se intareste.

Mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, adaugam zaharul vanilat si mixam in continuare pana devine ferma. Dupa gust puteti adauga si zahar, eu am considerat ca nu mai este necesar.

Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia alimentara si imbracam prajitura cu frisca batuta si fulgi de nuca de cocos.

cum se face prajitura cu fructe si crema

Pofta buna! 😉

Prajitura cu fructe din compot

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. anca says:

    Ce fel de brinza este ,,,Almette”’sorry nu am auzit de aceasta brinza ,cu ce se aseamana si ce consistenta are ,
    thanks & God bless you !!!!!!!

  2. Mada says:

    Se poate inlocui crema de branza almette cu mascarpone?!

  3. Natalia says:

    Se poate pune brinza normala si in loc de fructe picaturi de ciocolata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]