Cred ca anul trecut am fost cuminte de Mos Craciun de la Sun Food a poposit si pe la casuta mea ❤ Oi fi fost n-oi fi fost… eu il astept si anul asta, ca mi-a placut tare mult compotul de fructe tropicale. O parte l-am dat gata ca atare, dar ce blogger culinar as fi daca nu as incropi si-o prajitura? 😀 O prajitura cu crema de branza si fructe, o prajitura simpla, o prajitura rapida, numai buna de savurat in week-end alaturi de cei dragi 🙂
INGREDIENTE
- Pentru foi:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 3 linguri nuca de cocos
- esenta de vanilie
- un varf de cutit praf de copt
- Crema:
- 150 g crema de branza Almette
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri zahar (pudra)
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 compot fructe tropicale Sun Food
- Pentru finisat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 pliculet zahar vanilat
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si fructe:
Pentru foi:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat amestecam faina cu praful de copt si nuca de cocos. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Se pune compozitia in tava mare de la aragaz ( 40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se aureste usor deasupra. Se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt. Aceasta o vom scoate in momentul asamblarii.
Pentru crema:
Punem compotul intr-o strecuratoare, fructele trebuie sa fie bine scurse de zeama.
Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si crema de branza Almette. Mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa, in care vom incorpora fructele tropicale.
Tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara. Blatul racit il desprindem usor de pe hartia de copt si-l taiem in 3 fasii, potrivite cu marimea tavii.
Fiecare fasie o insiropam usor cu siropul din compot si asamblam prajitura in tava. Invelim bine in folie si dam la frigider pana crema se intareste.
Mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa, adaugam zaharul vanilat si mixam in continuare pana devine ferma. Dupa gust puteti adauga si zahar, eu am considerat ca nu mai este necesar.
Rasturnam prajitura pe un platou, scoatem folia alimentara si imbracam prajitura cu frisca batuta si fulgi de nuca de cocos.
Pofta buna! 😉
5 comentarii
Ce fel de brinza este ,,,Almette”’sorry nu am auzit de aceasta brinza ,cu ce se aseamana si ce consistenta are ,
thanks & God bless you !!!!!!!
este o crema de branza gen Philadelphia
Se poate inlocui crema de branza almette cu mascarpone?!
sigur 😉
Se poate pune brinza normala si in loc de fructe picaturi de ciocolata