Nu stiu voi, dar noi ne bucuram tare mult de vacanta! 🙂 Pe langa faptul ca ne trezim mai tarziu, avem si teme mai putine… si avem si mai mult timp de „joaca” in bucatarie. M-am bucurat cand am primit de la Mos Craciun Bucataras un set de dulciuri fara zahar, pentru ca oricate dulciuri si prajituri de casa am manca intotdeauna incerc sa reduc cat de mult se poate cantitatea de zahar. Primul lucru care mi-a venit in minte cand am vazut acesti nasturei de ciocolata fara zahar a fost un chec simplu si pufos, dar cum copiilor le place din motive numai de ei stiute cand e copt in forme de briose… briose cu nasturei de ciocolata, sa fie! 😉
INGREDIENTE
- 3 oua
- 150 ml ulei
- 150 ml apa minerala
- 400 g faina
- 150 g zahar
- 1 plic praf copt (10 grame)
- 1 plic coaja de lamaie Finesse
- esenta de vanilie
- ~100 g nasturei de ciocolata (sau ciocolata tocata)
Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata:
Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza totul foarte bine. La sfarsit incorporam ciocolata.
Compozitia se repartizeaza in formele de briose (sau in tava de chec tapetata cu hartie de copt) . Se da la cuptor la foc mediu ( 150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 25-30 de minute, pana briosele sunt rumene si trec testul cu scobitoarea.
Pofta buna! 😉
2 comentarii
Wow, cum ti s-au expandat la copt! Trebuie sa incerc si eu reteta!
chiar astazi am facut si eu briose cu ciocolata si au iesit tare bune. 😀
pupici!