Nu stiu daca numai mie mi se intampla, desi inclin sa cred ca nu, dar pachetelul pentru scoala imi da batai de cap de cele mai multe ori. Si asta pentru ca trebuie sa lupt cu tentatia magazinului din incinta scolii si cu nedumerirea ce o au ai mei vizavi de „ce gasesc ei bun acolo? Si uite-asa am reusit eu si de data asta sa ies in castig fata de magazin, cu aceste cornulete bicolore cu ciocolata. Nu numai ca arata foarte bine, dar sunt si gustoase. Daca mai adaug si faptul ca s-au implicat la rulat cornulete, deja castigul meu e rasunator :)))))
INGREDIENTE
- ~550 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 2 linguri ulei
- 100 g zahar
- coaja de lamaie Finesse
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura cacao
- 16 patratele ciocolata cu lapte pentru umplutura
- nuca de cocos pentru finisat
- Pentru uns:
- 1 lingura de miere
- 1 lingura zahar
- cateva linguri apa
Mod de preparare Cornulete bicolore cu ciocolata:
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si amestecam.
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul si incepem sa framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Framantam putin cat sa scoatem aerul din aluat si-l impartim in 2 parti egale. In una dintre ele incorporam cacaoa, framatand bine-bine.
- Aluatul se poate prepara si la masina de paine
- In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
Cele doua bucati de aluat se intind sub forma de foaie rotunda, groase de cca 0,5 cm. Le punem una peste alta si cu un cutit bine ascutit taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate-un patratel de ciocolata pe baza fiecarui triunghi si rulam.
Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Punem tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornuletele se rumenesc usor.
Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge la punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc.
Cu acest sirop ungem bine cornuletele calde, dupa care le tavalim prin nuca de cocos.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomanadari va astept si pe pagina de Facebook AICI
5 comentarii
Ce frumusele sunt si cu siguranta sunt delicioase, pup :*
multumesc Dana :*
Exact din astea face si mama, mie nu imi ies. Bine ori nu a stiut ea sa-mi explice ori nu am urmat eu pas cu pas. O sa incerc si dupa reteta ta.
Buna ziua , se pot face si cu aluat de foietaj?
Eu n-am incercat, nu stiu cum se comporta foietajul amestecat cu cacao.
Le poti face simple, nu in doua culori.