Combinatia de ciocolata si nuca nu poate fi decat una fericita, dupa parerea mea. :)) Acesti biscuiti au fost deliciosi, usor crocanti, cu o aroma intensa de ciocolata, au mers perfect la cafea si la paharul cu lapte pregatit pentru Mos Craciun. :))
![]() |
|
Biscotti cu ciocolata |
* 200 g ciocolata amaruie
* 150 g nuca
* 2 oua
* 25 g unt
* 150 g zahar
* 1 lingurita praf de copt
* 2 cani faina
* esenta de vanilie
Nuca o prajim usor intr-o tigaie teflonata, apoi o curatam de coaja frecand-o usor intre palme.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-un vas la foc mic sau la microunde. Cand s-a racorit se adauga esenta de vanilie.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita si mixam usor.
Faina amestecata cu praful de copt o punem peste amestecul de oua cu ciocolata si o incorporam usor cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam nuca si amestecam pana aceasta este bine incorporata in aluat.
Dam la rece pentru 1 ora, timp in care compozitia se va intari semnificativ. Pe masa infainata formam 3 batoane din aluat, pe care le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mediu in jur de jumatate de ora.
Scoatem din cuptor, lasam putin sa se racoreasca apoi cu un cutit bine ascutit taiem batoanele felii de cca 1 cm. Asezam feliile inapoi in tava si dam din nou la cuptor pentru 10 minute, pana devin crocante.
11 comentarii
Superba poza! Ti-ai schimbat aparatul foto?
Multumesc Natalia!
Nu, nu l-am schimbat. As vrea eu! :))
sa inteleg ca mosul a lasat multe cadouri…la asa primire, arata super delicios
Waw, cat de bine pot sa arate biscuitii!
Inca nam mincat dar pot fi foarte buni
Cris, a lasat ceva cadouri, dar pentr copii. Pentru noi adultii, doar promisiuni. :))
Multumesc Cristina! Pupici!
Multumesc Bianka. Sunt f buni, merita incercati. 😉
Am facut si eu in weekend aceasta reteta, dar am avut mici probleme, aluatul a iesit putin mai tare si dupa ce l-am scos din frigider a fost si mai tare, cu greu l-am modelat, la cuptor l-am tinut conform indicatiilor tale, dar putin s-a ars, data viitoare voi pune mai putina faina, dar musafirii si sotul au savurat totul, si au laudat reteta.
da, e posibil ca in functie de tipul de faina…de marimea oualor… sa trebuiasca mai putina faina…
Cat despre coacere… timpul de coacere difera de la un cuptor la altul, fiecare si-l cunoaste si stie daca coace mai tare, mai incet…daca arde sau nu la talpa…
Iti doresc succes data viitoare si ma bucur ca pana la urma totul s-a sfarsit cu bine 🙂
Eu prima data fac reteta conform indicatiilor din reteta si pe urma adaptez, dar e o reteta pe care o recomand si am pus-o in dosar!