Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Reteta Prajitura cu panna cotta de capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Panna Cotta:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 300 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 20 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Jeleu pentru decor:
  • 1 plic tort Gelee rosu
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml compot de visine (zeama)
  • cateva capsuni taiate

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon.

Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Panna Cotta cu capsuni:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Capsunile se mixeaza cu blenderul vertical si se rastoarna intr-o cratita.

  • optional, piureul obtinut se poate trece printr-o sita, sa se elimine semintele si sa se obtina un piure foarte fin
  • in loc de capsuni puteti folosi visine, cirese, mure… orice fructe de sezon

Se adauga zaharul, smantana pentru frisca si laptele. Se omogenizeaza si se pune cratita pe foc mic. Se tine pe foc doar pana se infierbanta si se da deoparte sa se racoreasca. Se adauga gelatina si esenta de vanilie si se amesteca pana se topeste gelatina. Dam la rece cateva minute, cat sa se raceasca bine si sa se intareasca usor.

In  tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem blatul si deasupra panna cotta cu capsuni. Dam la rece pana se intareste.

Jeleul rosu:

Jeleul rosu se prepara conform instructiunilor de pe pachet. Continutul pliculetului se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se toarna compotul de visine amestecand continuu. Se pune la fiert pentru cca 1 minut.

  • jeleul se poate prepara si cu apa

Peste crema inchegata presaram bucati de capsuni, apoi turnam deasupra lor jeleul rosu, usor caldut.

  • atentie la cat lasati jeleul sa se raceasca, se intareste foarte repede
  • peste prajitura puteti pune un strat generos de capsuni, cu siguranta va fi mai buna prajitura. Mie mi-a parut rau ca n-am facut asa 🙂

Prajitura cu panna cotta de capsuni se tine la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu panna cotta de capsuni si jeleu

RETETA IN IMAGINI

AICI gasiti si alte retete de prajitura cu capsuni

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    Multumesc frumos pentru retetele minunate pe care ni le furnizati,sursa inepuizabila de inspiratie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]