Dragilor…iata propunerea de azi… o prajitura cu banane, cu blat pufos si aromat. O prajitura simpla si nepretentioasa, dar careia ii puteti adauga o crema (de ciocolata, evident! :)) ) si veti avea un adevarat rasfat. Eu am preferat-o fara crema pentru a putea sa o fac pachetel pentru scoala. 😉
Ingrediente
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 6 oua mici
- 200 g iaurt de baut
- 1 banana mare
- 50 g ciocolata amaruie
- 2 cani de faina (~300 g)
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura cu banane:
Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Incorporam apoi banana pasata cu furculita si iaurtul. Omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Tocam ciocolata cu cutitul (bucati mai mari, mai mici… nu conteaza) si o adaugam in compozitie.
Turnam totul in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa dorinta.
10 comentarii
E de vis ! stiu prajitura asta !
imi place mult prezentarea, pe lemn si milieu crosetat, o imagine de simplitate si eleganta in acelasi timp.
Arata atat de bine…
Ce pufosenie de prajiturica!
Ce bine arata!
Seamana mult cu briosele pe care le fac pentru nazdravanii mei mici (si mari). Combinatia grozava, pufoasa si extrem de gustoasa , iar prezentarea de nota 10!
Arata grozav de bine!!
Pufoasa si delicioasa, iar ideea cu crema de cioco este o nebunie! 😀
Pupici
Foarte buna prajitura!am facuto si a iesit super!
Multumesc!
Ma bucur ca ti-a placut!