Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Cornulete cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

 

Cornulete fragede cu rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~400 g faina
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • rahat
  • Pentru tavalit:
  • zahar pudra vanilat

Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac cum am crezut eu ca e bine si cu ce-am avut la indemana in frigider.

Au fost fragede si bune si cu siguranta vor face parte din meniul de Craciun 😉

Mod de preparare Cornulete cu rahat:

Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca.

Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca mai putin de 400 g. Puneti 300-350grame in prima faza si mai adaugati daca este necesar.

Aluatul se rupe bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.Aluatul se poate taia si in fasii, apoi in triunghiuri.

Fiecare cerc l-am taiat in 8. Se pune cate o bucatica de rahat pe partea mai lata si se ruleaza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti delcioasele cornulete cu rahat se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Cornulete cu rahat

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si reteta de Cornulete bicolore cu ciocolata (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Cautam de mult timp reteta asta, multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile 🙂 Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu […]