Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac cum am crezut eu ca e bine si cu ce-am avut la indemana in frigider.
Au fost fragede si bune si cu siguranta vor face parte din meniul de Craciun 😉
INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 200 g unt
- 150 ml smantana pentru frisca
- 2 galbenusuri
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- ~400 g faina
- coaja de portocale Finesse
- Pentru umplutura:
- rahat
- Pentru tavalit:
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare Cornulete cu rahat:
Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca.
Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios.
In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca mai putin de 400 g. Puneti 300-350grame in prima faza si mai adaugati daca este necesar.
Aluatul se rupe bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.Aluatul se poate taia si in fasii, apoi in triunghiuri.
Fiecare cerc l-am taiat in 8. Se pune cate o bucatica de rahat pe partea mai lata si se ruleaza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.
Cat sunt inca fierbinti delcioasele cornulete cu rahat se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Va recomand sa incercati si reteta de Cornulete bicolore cu ciocolata (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
1 comentariu
Cautam de mult timp reteta asta, multumesc!