Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

cheesecake cu cafea

Ingrediente

  • Blat:
  • 80 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 350 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 30 ml cafea tare
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata (54% cacao)
  • 2 linguri cafea tare + lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • Pentru decor:
  • frisca batuta
  • boabe de cafea
loading...

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake.

Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi face diminetile mai frumoase de cand a intrat in bucataria mea. Iubesc cafeaua nu numai pentru ca ma ajuta sa ma revigorez pentru o noua zi de munca, ci si pentru aroma sa unica. Si in acest caz va pot spune ca boabele de cafea proaspat rasnite (si espressorul Melitta Solo&Perfect Milk are aceasta functie) pot face diferenta intre o cafea buna si una exceptionala.

Mod de preparare Cheesecake cu cafea:

Blat:

Biscuitii se macina fin la robotul de bucatarie. Se adauga cacaoa, zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava de 16 cm diametru, cu margine detasabila. Se niveleaza cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se taseaza bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

Crema de branza:

Branza de vaci, oul si zaharul se mixeaza cu blenderul vertical pana devine cremoasa. Se adauga cafeaua si esenta de vanilie si se mixeaza din nou pana la omogenizare.

  • in functie de preferinta voastra de dulce puneti zahar mai mult sau mai putin decat am pus eu
  • daca branza este prea uscata se mai poate adauga 1 ou sau 1 lingura cu smantana

Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor pe margini. 

Lasam sa se raceasca in tava si dam la frigider pentru cateva ore, eu am tinut peste noapte.

Se pregateste glazura de ciocolata, topind ciocolata pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga cafeaua si lapte, putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste prajitura.

Pofta buna!

cheesecake cu cafea

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: