Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

de Miha
399 vizualizări
cheesecake cu cafea

Reteta Cheesecake cu cafea

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake.

Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi face diminetile mai frumoase de cand a intrat in bucataria mea. Iubesc cafeaua nu numai pentru ca ma ajuta sa ma revigorez pentru o noua zi de munca, ci si pentru aroma sa unica. Si in acest caz va pot spune ca boabele de cafea proaspat rasnite (si espressorul Melitta Solo&Perfect Milk are aceasta functie) pot face diferenta intre o cafea buna si una exceptionala.

cheesecake cu cafea

Cheesecake cu cafea

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o… Tarte si cheesecake-uri Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 80 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 350 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 30 ml cafea tare
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata (54% cacao)
  • 2 linguri cafea tare + lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
  • Pentru decor:
  • frisca batuta
  • boabe de cafea

Mod de preparare Cheesecake cu cafea:

Blat:

Biscuitii se macina fin la robotul de bucatarie. Se adauga cacaoa, zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava de 16 cm diametru, cu margine detasabila. Se niveleaza cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se taseaza bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

Crema de branza:

Branza de vaci, oul si zaharul se mixeaza cu blenderul vertical pana devine cremoasa. Se adauga cafeaua si esenta de vanilie si se mixeaza din nou pana la omogenizare.

  • in functie de preferinta voastra de dulce puneti zahar mai mult sau mai putin decat am pus eu
  • daca branza este prea uscata se mai poate adauga 1 ou sau 1 lingura cu smantana

Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor pe margini. 

Lasam sa se raceasca in tava si dam la frigider pentru cateva ore, eu am tinut peste noapte.

Se pregateste glazura de ciocolata, topind ciocolata pe baie de aburi ori la microunde. Se adauga cafeaua si lapte, putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste prajitura.

Pofta buna!

cheesecake cu cafea

RETETA IN IMAGINI

espressor Melitta

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: