Banana Bread – reteta la slow cooker 7.5 l Digital Crock Pot

de Miha
4462 vizualizări
Banana Bread

Pentru reteta de Banana Bread de astazi va marturisesc ca n-am muncit prea mult. De mare ajutor mi-a fost si unul dintre copiii mei. Eu doar am dat indicatii, prinsa fiind si cu diverse treburi, ca inainte de sarbatori. Asa am impuscat mai multi iepuri dintr-un foc: timp frumos petrecut alaturi de copii, treburi terminate la timp si prajitura de casa buna si gustoasa 😉 Aaa, si nici risipa n-am facut, bananele bine coapte din fructiera n-au ajuns la gunoi, ci in reteta de astazi.

a pregatit pentru voi o campanie foarte frumoasa de sarbatori. Merita sa investiti intr-un super aparat, pentru care eu nu am decat cuvinte de lauda >>>

Banana Bread

Banana Bread

Pentru reteta de Banana Bread de astazi va marturisesc ca n-am muncit prea mult. De mare ajutor mi-a fost si unul dintre… Prajituri banana bread, chec cu banane European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 4 banane bine coapte (cca 350 g)
  • 400 g faina
  • 50 g miez de nuca
  • 40 g cacao neagra
  • 10 g praf de copt
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura coaja de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita

Mod de preparare Banana Bread:

Miezul de nuca se prajeste usor intr-o tigaie. Se lasa deoparte la racit.

Intr-un bol mixam untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, coaja de portocale si esenta de vanilie. Adaugam apoi, pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare. Bananele se paseaza cu furculita si se adauga in bol, se mixeaza din nou pana la omogenizare. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, mixam usor adaugand cate putin si din laptele rece. Trebuie sa avem o compozitie cremoasa, ca o smantana mai groasa. La sfarsit incorporam miezul de nuca rupt bucati cu mana.

  • In compozitie se pot adauga si alte fructe uscate, dupa preferinta
  • in functie de tipul de faina folosit mai adaugati putin lapte rece daca mai este necesar.

Compozitia se toarna in vasul tapetat cu hartie de copt. Marginile hartiei de copt se lasa mai mari pentru a putea scoate usor prajitura din vas. Trageti marginile hartiei spre interiorul vasului, pentru ca aburii formati in timpul prepararii sa nu se scurga peste prajitura.

Punem capacul si setam LOW si timpul de gatire de 3 ore si 30 de minute. Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.

Slow cooker 7.5 l Digital Crock Pot

  • Puteti verifica prajitura dupa ce au trecut 3 ore si in functie de cum va place o scoateti atunci sau o mai lasati 30 de minute

Scoatem prajitura din vas si o lasam putin sa se racoreasca, dupa care o transferam pe un gratar si lasam la racit.

Intre timp pregatim glazura de ciocolata. Topim ciocolata cu putin lapte, intr-o craticioara pe foc mic sau la microunde. Adaugam apoi lapte putin cate putin pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste prajitura Banana Bread, dupa care se portioneaza

Pofta buna! 😉

Banana Bread

RETETA IN IMAGINI

Banana Bread

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns