Fursecuri

Paleuri cu ciocolata

Bine v-am regasit dragilor si Hristos a inviat! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite. N-am reusit cu niciun chip inainte de Pasti sa va mai arat ce s-a mai gatit la mine in bucatarie, dar cred ca retetele ce vor urma in zilele urmatoare vor prinde bine si cu alte ocazii 😉 Reteta de paleuri cu ciocolata ce v-am adus-o azi am mai facut-o de cateva ori pana acum, e testata si ras-testata ca sa zic asa :)) dar niciodata nu mai apucam sa fac si poze, motiv pentru care nici nu a ajuns pe blog pana acum.

Reteta nu e greu de facut, ba dimpotriva, dar pentru ca trebuie mai multe ture de copt la cuptor ti se pare ca dureaza o vesnicie. Trecand peste acest aspect puteti face si portie dubla pentru ca sigur nu va mai ramane nicio firimitura 😉

Paleuri cu ciocolata

Bine v-am regasit dragilor si Hristos a inviat! Sper din suflet ca ati avut sarbatori frumoase si linistite. N-am reusit cu niciun… Fursecuri paleuri cu ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.1/5
( 26 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru paleuri:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • Pentru glazurare:
  • 100 g ciocolata
  • lapte, cat glazura sa ajunga la consistenta dorita

Mod de preparare Paleuri cu ciocolata:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar.

  • In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie

In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa fiecare. Adaugam urmatorul ou abia dupa ce cel de dinainte este bine incorporat.

  • Pregatiti ouale dinainte, spargeti-le intr-un bol. Pe langa faptul ca vor fi mai usor de adaugat in compozitie, nu mai faceti pauza in mixare evitand astfel „taierea” cremei de unt

Peste aceasta compozitie cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu o spatula, pana la omogenizare.

  • este posibil ca in functie de tipul de faina folosit sa trebuiasca o cantitate mai mica. Incepeti cu 300 g si mai adaugati daca este necesar

Punem compozitia intr-un posh la care am atasat un dui cu varf rotund (sau stea, dar ies mai frumoase daca le facem rotunde din prima) si spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, pentru ca se vor „intinde” destul de mult la copt.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca, apoi se dezlipesc de pe hartia de copt.

Intre timp preparam si crema de ciocolata. Daca o preparati cu o zi inainte e chiar mai bine 😉

Peste ciocolata rupta bucatele turnam smantana pentru frisca si punem vasul la foc mic. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste foarte bine (la congelator, daca o preparati in aceeasi zi cu fursecurile) Crema racita se mixeaza pana devine pufoasa.

Asamblare Paleuri cu ciocolata:

Punem crema intr-un posh si punem cate un mot de crema pe cate unul din fursecuri. Le lipim doua cate doua.

Pentru a glazura paleurile topim ciocolata la baine marie. Adaugam lapte putin cate putin, pana glazura ajunge la consistenta dorita. Punem glazura intr-un posh la care am pus un varf subtire si rotund (se poate folosi si o punga mai groasa pe care o taiem la un colt). Glazuram paleurile cu ciocolata.

Dam tava cu paleuri cu ciocolata la frigider pana se intareste atat crema cat si glazura apoi le punem intr-o cutie cu capac.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa incercati si reteta de Paleuri cu crema de lamaie (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Miha

Gătesc cu plăcere, pentru familie, pentru mine și pentru voi! Sper ca rețetele mele să vă încurajeze în a găti sănătos și gustos.

View Comments

Cele mai noi rețete

Prajitura cu mere si bezea cu nuca

Daca vrei sa faci o prajitura de casa cu care sa mergi la sigur, atat…

7 luni ago

Bomboane de casa din 3 ingrediente

Pentru astazi avem niste bomboane de casa din 3 ingrediente. Nimic mai simplu si mai…

7 luni ago

Bruschete cu rosii – reteta simpla

Bruschete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, da' simpla de tot. Grozav de buna…

8 luni ago

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici pe care v-o aduc astazi este o prajitura simpla si rapida,…

8 luni ago

Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata

Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata - o idee grozava pentru atunci cand ai…

8 luni ago

Eclere Tiramisu

Eclere Tiramisu - un desert spectaculos si delicios in egala masura. Un desert 2 in…

9 luni ago

This website uses cookies.