Blat:
Ouale se separa. Se toarna uleiul peste galbenusuri si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se toarna galbenusurile si se omogenizeaza usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu nuca macinata, ness-ul si bilutele de ciocolata, amesteand usor cu o spatula.
Se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Blatul se aureste usor si se desprinde de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana si cafeaua. Se topeste la foc mic, avand grija sa nu dea in clocot. Se da deoparte si se omogenizeaza, apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora, cat crema se raceste si se intareste. Mai apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.
Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si dam la rece pana pregatim jeleul de cafea.
Jeleu de cafea:
Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.
Dupa ce preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina (daca o preparati la filtru sariti peste aceasta etapa). Adaugam gelatina si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si incepe sa prinda consistenta.
In jurul blatului punem inelul de la tava detasabila in care am copt sau confectionam unul dintr-o bucata de folie de aluminiu. Turnam deasupra compozitia pentru jeleu, care este inca lichida, apoi dam la rece pana se intareste foarte bine.
Se scoate inelul din jurul blatului si se portioneaza dupa dorinta.
Daca vrei sa faci o prajitura de casa cu care sa mergi la sigur, atat…
Pentru astazi avem niste bomboane de casa din 3 ingrediente. Nimic mai simplu si mai…
Bruschete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, da' simpla de tot. Grozav de buna…
Prajitura pufoasa cu piersici pe care v-o aduc astazi este o prajitura simpla si rapida,…
Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata - o idee grozava pentru atunci cand ai…
Eclere Tiramisu - un desert spectaculos si delicios in egala masura. Un desert 2 in…
This website uses cookies.
View Comments
cafeaaaaa.vreau si eu.super arata si cand ma gandesc ca e cu cafea deja salivez.pup
Simplemente perfecto. Saludos
Si mofturosii ar fi incantati de asa bunatate!Pupici!
oh, ce bun trebuie sa fie! :*
Ah! Ce bunatate!
Parca ziceam ca vin la Iasi, nu?:d:))))))
Pur şi simplu fantastic!
mil besossss
ce buina trebuie sa fie!!!
Daca-i cu cafea, o feliuta e a mea... adica imi place cafeaua mai mult decit ciucalata... yamiii... buna, merge linga cafeluta mea...
hop si io! :)))
De multe auzisem da' de jeleu de cafea nu am auzit pana acum. Interesanta idee!