Categories: Dulceata/Gem

Gem de piersici

Familia mea nu e mare amatoare de gem sau dulceata, astfel ca foarte rar se intampla sa le fac si atunci in portii mici, nicidecum de pastrat peste iarna. Asa s-a intamplat si cu acest gem de piersici. Am facut putin atat cat sa mancam cateva zile la micul dejun si sa pun in aplicare o reteta de tort ce am sa v-o arat cat de curand! 😉

Mod de preparare Gem de piersici:

Se aleg piersici moi, bine coapte. Se spala si se curata de coaja. Se taie bucati astfel incat sa se poata elimina samburele. Se pun intr-o cratita, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar. Se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Se paseaza bine cu blenderul vertical, apoi se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei si pentru a evita astfel afumarea gemului. Din cand in cand se aduna si spuma ce se formeaza.

La sfasit gemul se poate aroma cu esenta de vanilie sau esenta de migdale, eu am preferat sa-l las ca atare.

In cazul in care preparati gemul de piersici pentru iarna, il turnati fierbinte in borcane. Se capseaza, se rastoarna borcanele cu capacul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.

Pofta buna! 😉

Va astept cu drag si pe pagina de Facebook (AICI)

Miha

Gătesc cu plăcere, pentru familie, pentru mine și pentru voi! Sper ca rețetele mele să vă încurajeze în a găti sănătos și gustos.

View Comments

    • Din cate stiu marmelada este fiarta pana se intareste si dupa racire poate fi taiata cu cutitul. Gemul se face din fructe sfaramate (pasate in cazul de fata, pentru a fi foarte fina) si se fierbe pana pasta este groasa, dar fluida.

  • Dulceata se face din fructele întregi,dacă sunt cirese,visine,mure ,fragi zmeură,adică fructe mici, sau tăiate în bucăți potrivite ca mărime,în cazul fructelor mai mari . Gemul,are aproximativ același mod de preparare ca și dulceața,diferența fiind făcută de faptul că fructele(toate, mici sau mari se mărunțesc sau se pasează ) Marmelada ,este „altă mîncare de pește” ...Dar de ce trebuie ,oare ,să fac acest comentariu, cînd toate gospodinele ar trebui să știe aceste lucruri ?... Ei, uite de-aia! ... Mai sunt și gospodine începătoare și poate , comentariul meu le va fi de un real folos ! Spor la gătit,fetelor !

Share
Published by
Miha

Cele mai noi rețete

Prajitura cu mere si bezea cu nuca

Daca vrei sa faci o prajitura de casa cu care sa mergi la sigur, atat…

6 luni ago

Bomboane de casa din 3 ingrediente

Pentru astazi avem niste bomboane de casa din 3 ingrediente. Nimic mai simplu si mai…

7 luni ago

Bruschete cu rosii – reteta simpla

Bruschete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, da' simpla de tot. Grozav de buna…

8 luni ago

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici pe care v-o aduc astazi este o prajitura simpla si rapida,…

8 luni ago

Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata

Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata - o idee grozava pentru atunci cand ai…

8 luni ago

Eclere Tiramisu

Eclere Tiramisu - un desert spectaculos si delicios in egala masura. Un desert 2 in…

8 luni ago

This website uses cookies.