Blat:
Ciocolata rupta bucatele si untul se pun intr-un vas si se topesc la foc mic. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Adaugam zaharul si mixam bine pana nu se mai simt cristale de zahar in crema de ciocolata. Adaugam apoi cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit cernem peste compozitie faina si praful de copt si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.
Crema:
Portocala o spalam foarte bine cu apa calda. Se pune intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 15 minute. Se scurge apa, se inlocuieste cu alta si se pune din nou la fiert pentru alte 15 minute. Se repeta procedeul de 3-4 ori, astfel dispare amareala din coaja portocalei. Dupa ultima fierbere portocala se lasa la racit, apoi se taie bucatele, se curata de samburi si se paseaza cu mixerul vertical.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita. Crema de branza se mixeaza cu zaharul. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Se amesteca cele doua compozitii.
Gelatina se topeste pe baie de aburi, se pune deasupra o parte mica (cateva linguri) din crema de branza si se mixeaza energic. Amestecam apoi cu restul de crema. La sfarsit incorporam piureul de portocala.
Blatul racit il taiem in trei parti, crema de asemenea o impartim in trei parti. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara.
Crema ramasa (cea de-a treia parte) o vom folosi la ornat. Se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna! 😉
Daca vrei sa faci o prajitura de casa cu care sa mergi la sigur, atat…
Pentru astazi avem niste bomboane de casa din 3 ingrediente. Nimic mai simplu si mai…
Bruschete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, da' simpla de tot. Grozav de buna…
Prajitura pufoasa cu piersici pe care v-o aduc astazi este o prajitura simpla si rapida,…
Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata - o idee grozava pentru atunci cand ai…
Eclere Tiramisu - un desert spectaculos si delicios in egala masura. Un desert 2 in…
This website uses cookies.
View Comments
tout simplement divin ce gâteau, un grand bravo!
bisous
Merci Beth >:D<
Frumos tort si elegant prezentat, felicitari! :)
Multumesc Simona! >:D<
Miha, felicitari, ador retetele tale :)
La crema de portocale se poate exclude gelatina? Mersi mult si la cat mai multe retete minunate :)
Multumesc Cristina!
Cred ca depinde foarte mult de frisca si crema de branza folosite, de cat de ferma va fi crema la final. Poti incerca si fara gelatina, Laura n-a folosit in reteta ei (reteta de unde m-am inspirat pentru aceasta crema)
Buna Miha,
As vrea sa fac acest tort, dar intr-o forna cu diamentru de 24 cm. Care ar trebui sa fie cantitatile in acest caz?
Multumesc frumos.
Alina
O portie si jumatate cred ca este ok ;)
buna :) ce crema de branza ai folosit?
Cred ca Linesse ii zice, de la Lidl.
Caut de ceva vreme o crema de portocale cu branza. Multumesc! :)
P.S. Asta e tort neornat? :)) E simplu, foarte elegant si arata minunat!
multumesc frumos! :)
ce fel de branza pot folosi?
Almette sau Philadephia...
portocala se pune cu tot cu coaja?
da
Bună!Am încercat...blatul a cam crăpat la suprafața oare de ce ???ce oi fi greșit?crema e delicioasă !!!
este posibil ca temperatura cuptorului sa fi fost un pic cam mare
mascarpone nu se poate pune?
se poate :)