Tort cu crema de portocale

Mod de preparare Tort cu crema de portocale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele si untul se pun intr-un vas si se topesc la foc mic. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Adaugam zaharul si mixam bine pana nu se mai simt cristale de zahar in crema de ciocolata. Adaugam apoi cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit cernem peste compozitie faina si praful de copt si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 45 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Portocala o spalam foarte bine cu apa calda. Se pune intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 15 minute. Se scurge apa, se inlocuieste cu alta si se pune din nou la fiert pentru alte 15 minute. Se repeta procedeul de 3-4 ori, astfel dispare amareala din coaja portocalei. Dupa ultima fierbere portocala se lasa la racit, apoi se taie bucatele, se curata de samburi si se paseaza cu mixerul vertical.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita. Crema de branza se mixeaza cu zaharul. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Se amesteca cele doua compozitii.

Gelatina se topeste pe baie de aburi, se pune deasupra o parte mica (cateva linguri) din crema de branza si se mixeaza energic. Amestecam apoi cu restul de crema. La sfarsit incorporam piureul de portocala.

Blatul racit il taiem in trei parti, crema de asemenea o impartim in trei parti. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara.

Crema ramasa (cea de-a treia parte) o vom folosi la ornat. Se da la rece pentru cateva ore.

  • Fiind un tort simplu, pentru cei de-ai casei, nu l-am ornat in nici un fel, doar l-am imbracat in crema, voi va folositi imaginatia si-l ornati dupa plac 😉

Pofta buna! 😉

Miha

Gătesc cu plăcere, pentru familie, pentru mine și pentru voi! Sper ca rețetele mele să vă încurajeze în a găti sănătos și gustos.

View Comments

Cele mai noi rețete

Prajitura cu mere si bezea cu nuca

Daca vrei sa faci o prajitura de casa cu care sa mergi la sigur, atat…

6 luni ago

Bomboane de casa din 3 ingrediente

Pentru astazi avem niste bomboane de casa din 3 ingrediente. Nimic mai simplu si mai…

7 luni ago

Bruschete cu rosii – reteta simpla

Bruschete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, da' simpla de tot. Grozav de buna…

7 luni ago

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici pe care v-o aduc astazi este o prajitura simpla si rapida,…

8 luni ago

Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata

Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata - o idee grozava pentru atunci cand ai…

8 luni ago

Eclere Tiramisu

Eclere Tiramisu - un desert spectaculos si delicios in egala masura. Un desert 2 in…

8 luni ago

This website uses cookies.