Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Incorporam usor faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana blatul se rumeneste usor si devine ferm la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam apoi laptele amestecand usor. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.
In budinca racita incorporam frisca batuta, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Punem crema peste blatul racit, nivelam si acoperim toata suprafata prajiturii cu ciocolata rasa. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Daca vrei sa faci o prajitura de casa cu care sa mergi la sigur, atat…
Pentru astazi avem niste bomboane de casa din 3 ingrediente. Nimic mai simplu si mai…
Bruschete cu rosii si mozzarella, o reteta simpla, da' simpla de tot. Grozav de buna…
Prajitura pufoasa cu piersici pe care v-o aduc astazi este o prajitura simpla si rapida,…
Rulouri din aluat de foietaj cu ciocolata - o idee grozava pentru atunci cand ai…
Eclere Tiramisu - un desert spectaculos si delicios in egala masura. Un desert 2 in…
This website uses cookies.
View Comments
E Raiul pe pamant asezat in aceasta prajitura!!!
Miha, toata admiratia...:)
Pupicei si-o imbratisare!
Ilda
Lavender Thoughts
multumesc draga mea! :*
Foarte fain arata!Cred ca-i buna di tat! : x
Divin arata!!! Fur si eu o feliuta dar numai virtuala, ma pregatesc sufleteste pentru Paste :P Te pup!
je vais arrêter de venir visiter ton blog, car je par d'ici toujours désidraté a force de saliver devant tes photos, une délice une vrai tuerie!
gros bisous
Am trecut-o pe lista deja! Iar acum ma pregatesc s-o printez :)
Super arata... la fix ptr gustul nostru si mai ales al mofturosului meu :)
Pupici
O trec si pe asta pe lista !:)
Minunat!
Blatul imi pare foarte cunoscut... sigur l-am testat intr-o reteta de pe blogul tau! E bun rau, de-aia l-am tinut minte! O fi de la snickers? Cu mai putina nuca?
Are exact blat ce imi place, crema excelenta, topping de ciocolata, ce sa imi mai doresc mai mult decat sa o fac cat mai repede? Felicitari pentru reteta si blog!
BUNA MIHA FOARTE BINE ARATA O FAC ACUM DE PASTI .FELICITARI PT RETETA SUNT SIGURA CA E FOARTE BUNA ......
CEAU SPUNE-MI TE ROG IN LOC DE NUCA CE POT PUNE.
poti incerca cu nuca de cocos
pot sa inlocuiesc amidonul cu praful de copt? sau cu bicarbonatul?
amidonul il poti inlocui cu faina