Vol-au-vent cu crema de branza

de Miha
267 vizualizări

Printre alte aperitive ce le veti pregati pentru o masa de sarbatoare, va recomand si aceste vol-au-vent-uri. Cu siguranta vor fi motatele unui platou cu aperitive. Desigur, ca se pot umple si cu altceva, combinatiile sunt diverse. Totul depinde doar de preferinta si imaginatia voastra.

* 1 pachet aluat foietaj
* 1 ou
* susan

* Pentru crema de branza:

* 250 g branza vaci
* 50 g unt
* 2 linguri de smantana (doar daca branza este prea uscata)
* sare si piper
* cateva fire de marar
* 1 ceapa


Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Se foloseste cand inca mai este putin inghetat, decongelat complet va fi greu de manevrat.

Oul se bate bine cu un praf de sare.

Se intinde foaia de aluat si cu o forma rotunda decupam cerculete in numar par. Jumatate din ele se decupeaza in mijloc cu o alta forma rotunda, dar mai mica. Cercurile pline se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut, iar deasupra se aseaza cate un cerc decupat. Se ung din nou cu ou si se presara cu susan. Se da tava la cuptor in jur de 20 minute, pana se umfla si se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Intre timp facem crema de branza:

Branza de vaci se mixeaza cu untul moale si smantana, pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga ceapa si mararul tocate fin. Se potriveste gustul de sare si piper.

Crema se spriteaza in vol-au-vent-urile racite. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Din resturile de aluat se pot face niste saratele delicioase.

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Bianka 6 ianuarie 2011 - 9:39

Foarte gustos

Răspuns
Micul 6 ianuarie 2011 - 10:14

Super bune ai aspectoase.

Răspuns
jose manuel 6 ianuarie 2011 - 12:10

Que delicioso y aspecto tan tremendo.

Saludos

Răspuns
Yanina 6 ianuarie 2011 - 21:23

Mmm un aperitivo espectacular!!! de lujo diria yo. Besitos.

Răspuns
Melania 28 decembrie 2013 - 18:17

Am sa le fac si eu, arata bine de tot !

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: