Retete de prajituri / Torturi

Tort Nutella – tort cu ciocolata

Tort Nutella

Reteta Tort Nutella

Ingrediente

  • pentru 1 blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/4 boaba de tonka
  • un varf de lingurita praf de copt

Vom coace 3 blaturi

  • Crema de ciocolata:
  • 600 g ciocolata (54% cacao)
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • Crema de ciocolata pentru finisat:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 4-5 lingurite Nesquik
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • banuti de ciocolata
  • bomboane de ciocolata diverse sortimente
  • un borcan Nutella
loading...

29 noiembrie – e ziua in care de 11 ani incoace o sarbatorim pe EA, cea de-a doua bucatica din sufletul meu numita Amira. Planurile pentru tortul aniversar mi-au fost deturnate atunci cand si-a exprimat opinia ferma, ca vrea un tort cu ciocolata, cu multa ciocolata… „sa curga multa ciocolata, mami. Intelegi ce zic?” 😀 Si-atunci, am decis Tort Nutella – tort cu ciocolata sa fie! Din care sa curga ciocolata garla! :)))

LA MULTI ANI, draga mea draga!

Reteta de tort este una foarte simpla, blat de tort cu cacao, crema de ciocolata cu mascarpone… iar la decor aveti liber sa-l faceti cum va trece prin cap 😉

Mod de preparare Tort Nutella – tort cu ciocolata:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua si radem boaba de tonka. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Pentru varianta rapida, puneti vasul la congelator

Crema racita se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga mascarponele si se mixeaza bine, pana crema devine ferma.

Montare Tort Nutella – tort cu ciocolata:

Montam tortul in tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara. Impartim crema in 2 parti si o repartizam intre cele 3 blaturi. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat ar fi peste noapte.

Crema de ciocolata pentru finisat:

Ciocolata tocata, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la rece pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca (cateva ore sau peste noapte in frigider sau 1-2 ore in congelator). Crema racita se mixeaza pana se intareste si devine ferma.

Tortul se rastoarna pe un platou, se imbraca in crema de ciocolata si se orneaza dupa imaginatie, cu multa ciocolata. Cu cat mai multa cu atat mai bine! 🙂

Pofta buna! 😉

Tort aniversar cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Mai multe idei de tort aniversar gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    La multi si fericiti ani pentru Amira,sa aiba parte in viata de ceea ce este mai bun si mai frumos!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Tort cu ciocolata alba si afine

Tort cu ciocolata alba si afine

Vrei o reteta de tort delicios pentru masa de Paste? Iti propun sa incerci acest tort cu ciocolata alba si afine. Un tort usor, cu gust echilibrat, va merge de minune dupa o masa copioasa 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata alba si afine: Blat pentru Tort cu ciocolata […]