Tort Ioana

de Miha
253 vizualizări
Tort cu mousse de ciocolata si fragi

La multi ani Ioana mea mica si draga!

Tort cu mousse de ciocolata si fragi

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 3 oua
  • * 100 g zahar
  • * 120 g faina
  • * 3 linguri Nesquik
  • * esenta de rom
  • * Blatul de rulada:
  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 150 g faina
  • * 3 linguri Nesquik
  • * Crema rulada:
  • * 1 ceasca apa
  • * 1 cana zahar
  • * 100 g unt
  • * 150 g lapte praf
  • * 50 g nuca de cocos
  • * Crema de ciocolata amaruie:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 350 ml frisca lichida
  • * Crema de ciocolata alba
  • * 150 g ciocolata alba
  • * 300 ml frisca lichida
  • * 5 g gelatina
  • * Crema de fragi:
  • * 100 ml lichior de fragi
  • * 50 g ciocolata
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 5 g gelatina
  • * Sirop:
  • * 50 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * 3-4 linguri lichior de ciocolata

Mod de preparare Tort Ioana:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si Nesquik-ul amestecand de jos in sus.

Compozitia o impartim in 2 si coacem 2 blaturi (subtiri) intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blat rulada:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema rulada:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.

Se da deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi laptele praf si nuca de cocos.

Crema rezultata se intinde in strat uniform peste blatul racit, se ruleaza din nou si se da la rece pentru cateva ore.

Crema de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Crema de ciocolata alba:

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea completa a acesteia.

Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina complet racit.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Crema de fragi:

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvare. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina complet racit. La sfarsit incorporam si lichiorul de fragi.

Sirop:

In tava in care am copt cele 2 blaturi vom asambla tortul. Rulada o taiem felii, potrivit de groase. Punem unul din blaturi, il stropim cu putin sirop, iar de jur imprejur vom tapeta tava cu feliile de rulada. Punem crema de ciocolata amaruie in strat cat mai uniform. Cu portionatorul de inghetata vom forma bilute din crema de fragi pe care le vom pozitiona pe mijlocul tortului in forma de floare. De jur imprejur punem si crema de ciocolata alba. Acoperim cu cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat cu putin sirop si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca din belsug si bilute de ciocolata.

E cam ciufulita si ametita feliuta asta, asa ca de dupa petrecere, o sa fiti si voi putin ingaduitori…:)))

Tort aniversar cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

93 comentarii

MadameCacharel 8 ianuarie 2010 - 3:06

Arată excepţional! Sigur îl voi încerca. Ador blogul tău.

Răspuns
ellis 8 ianuarie 2010 - 6:54

LA MULTI ANI, IOANA AMIRA! SA CRESTI MARE ALATURI DE FRATIORUL SI PARINTII TAI, SA FII SANATOASA, NOROCOASA SI VESELA!

tortul e minunat!

Răspuns
Veronica 8 ianuarie 2010 - 7:05

Wowow Arata demential de bine. Iti trebuie rabdare sa il faci. Cred ca voi face rulada de ziua lui max.
Sincere felicitari!
Ti-am trimis un mail, nu stiu daca l-ai primit.

Răspuns
Ana-Maria 8 ianuarie 2010 - 7:53

La multi ani Ioana!
Miha , sa iti traiasca printesa, cu numele!
Tare bine arata tortul micutei…

Răspuns
Graţiela 8 ianuarie 2010 - 8:12

De-abia o astept! Pupici sarbatoritei si nu numai!

Răspuns
nana 8 ianuarie 2010 - 8:20

La multi ani Ioana!
Miha felicitări pentru tort.

Răspuns
Alexandrina 8 ianuarie 2010 - 8:25

La multi ani Ioanei!
E superb tortuletul! Abia astept si sectiunea 😉

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 8:42

Madame Cacharel, multumesc! Ma bucur ca-ti place aici la mine! 🙂

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 8:43

Ellis, multumim! Toate cele bune si voua.

Pup!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 8:44

Veronica, multumesc!

N-am primit nici un mail. 🙁

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 8:44

Multumim Ana_Maria. Speram ca numele sa-i poarte noroc! 🙂

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 8:45

Gratiela, imediat, imediat! 🙂

Pup!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 8:45

Multumesc Nana! Esti o draguta. Te pup!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 8:45

Multumim Alexandrina. Imediat vin si cu sectiunea! 😉

Răspuns
Dana2dor 8 ianuarie 2010 - 11:14

La multi ani, Ioanei!!!!
Sa fie sanatoasa si norocoasa!!!
Iar tie, felicitari pentru tortul super-delicios… am salvat reteta si abia astept o ocazie sa-l incerc 🙂
Puuuup!

Răspuns
Daniela 8 ianuarie 2010 - 11:49

La multi ani, Amira-Ioana ! Sa traiesti ingeras mic, cu nume frumos, sa ai o viata fericita, sa fii norocoasa si iubita, alaturi de Robert, mami si tati !
Cuscra eu sint pofticioasa, mai astept mult sectiunea… hi, hi… Acum am inteles unde disparusei, ca nu te-am zarit vreo citeva zile. Pupici sarbatoritei !

Răspuns
Jacktels Kochbuch 8 ianuarie 2010 - 12:52

Hallo Miha,
O Combinatie de Arome superlativä.
Foarte foarte frumos. Compliment

Salutäri Jacob

Răspuns
Mihaela 8 ianuarie 2010 - 14:21

Am o mare nelamurire: ce inseamna “frisca lichida”? Este vorba de smantana proaspata luata de pe lapte sau are cumva si zahar in ea? Este smantana batuta putin sau deloc? Se gaseste in comert? Cum arata?

Este foarte important sa inteleg exact termenul ca sa stiu ce sa cumpar,mai ales ca nu stau in Romania si nu stiu daca gasesc asa ceva aici(SUA).In cazul in care nu gasesc(mai toate produsele din lapte sunt degresate,pasteurizate,nimic natural,offf!)cu ce as putea inlocui ca sa nu ma trezesc ori ca se taie,ori ca nu se ingroasa?

Numai bine in noul an!

Mihaela

Răspuns
Jacktels Kochbuch 8 ianuarie 2010 - 14:45

Hallo mihaela,

heavy cream

Răspuns
ghiocel07 8 ianuarie 2010 - 17:20

Miha, sa-ti traiasca Ioana. La multi ani cu sanatate si numai bucurii. In ceea ce priveste tortul nu am cuvinte. Te admir cata rabdare poti sa ai! Totul este foarte frumos si sofisticat.

Răspuns
Mariana 8 ianuarie 2010 - 17:43

La multi ani Ioana!sa cresti mare sa te bucuri de viata si sa ai o copilarie minunata!

Parintilor: Sa va traiasca si sa va bucuraTI de EA!
Absolut minunat tortul…nu am cuvinte>>>complicaT,F.BUN,TARE ARATOS SI CU DE TOATE IN EL!

Esti grozava Mihaela!
Super!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 17:57

Dana, multiumesc de urari!
Sunt tare bucuroasa ca ai salvat reteta. Sunt sigura ca din manutele tale va iesi o minunatie.

Te pup!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 17:59

Cuscra, vine si sectiunea. Azi am fost prinsa cu diverse :)) si n-am apucat sa descarc pozele. Dar dupa ce culc piticii ma ocup de asta. Probabil ca vei gasi feliuta maine dimineata la cafea. :)))

Pup!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 17:59

Jacob, multumesc!
Ma bucur tare mult de complimentele ce le-am primit! 🙂

Imbratisari!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 18:03

Mihaela, nu stiu cum ii spune acolo la voi, cred ca asa cum a zis Jacob. E o smantana dulce cu 30% grasimi, speciala pentru frisca. Se gaseste in comert ambalata in Tetra Pak.
Poti folosi si frisca vegetala. Cred ca “vegetable fat” ii spune.

Daca te lamuresti despre ce este vorba sa-mi spui si mie cum se cheama acolo la voi, sa stiu si eu pe viitor.

O seara buna.

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 18:04

Multumesc Ghiocel!
Pentru copilasi imi gasesc intotdeauna resurse de rabdare. 🙂

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 18:05

Mariana, multumesc tare mult!

Răspuns
Dana2dor 8 ianuarie 2010 - 19:19

Draga Miha,
Pentru deosebita activitate in blogosfera culinara, iti ofer un premiu care sa-ti lumineze anul abia inceput, impreuna cu toate gandurile mele bune pentru tine!
Daca-ti face placere sa-l primesti, te astept cu drag sa-l ridici!

Răspuns
kittytweedy 8 ianuarie 2010 - 19:33

Mihaela

Frisca lichida este heavy cream sau heavy whipping cream care cum stii se gaseste la orice supermarket.

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 19:34

Multumesc draga Dana! Voi trece negresit!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 19:36

Multumesc Kitty! Am retinut! Pup!

Răspuns
ciocolata si zahar 8 ianuarie 2010 - 19:37

La multi ani pentru Ioana si un mic premiu pentru cine a facut acest tort frumos…
Cu bine, Cristina…

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 19:39

Multumesc Cristina. Voi trece negresit! O seara buna!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 19:40

Multumesc Marcela!

Pupici!

Răspuns
Mihaela 8 ianuarie 2010 - 20:00

Eu am folosit intotdeauna “sour cream”,pe care stii si tu Jacktels ca o gasim din abundenta la Shop Rite(unde e mai ieftina) si nu numai.Aveam imaginea copilariei cand mama mereu facea frisca de casa cu smantana traditionala.
Ei bine,desi niciodata nu mi s-a legat,am preferat-o oricarui substituent de frisca sintetica la care eu fac alergie( am senzatia ca e crema de ras,cel putin asa arata dupa o zi sau doua,iar gustul nu-mi place absolut deloc).

Am cautat sa inteleg de ce nu mi se leaga frisca facuta cu smantana un pic acrisoara si n-am gasit explicatii(desi in Romania niciodata nu s-a intamplat sa nu stea ferma)pentru ca “sour cream”seamana perfect la gust cu smantana din care faceam frisca in Romania…sora mea mi-a spus ca e posibil ca smantana sa aiba foarte putine grasimi si de aceea sa nu se lege,ba mi-a dat si o sugestie sa folosesc praf pentru budinca de vanilie ca sa se intareasca si tot degeaba.

Deci in final,frisca lichida este echivalent cu smantana dulce,nu smantana acrisoara …deci nu e frisca facuta cu zahar.

Jacktels,sugestia ta face sens: heavy cream exista peste tot,n-am banuit insa ca ea ar fi, pentru ca eu nu intelegeam daca frisca lichida are in ea zahar sau ba…

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 20:15

Am revnit cu sectiunea, asa cum am promis…:)

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 20:23

Mihaela, frisca ce-am folosit-o eu e de la Milli si pe cutie scrie “frisca din lapte de vaca 30%”, iar la ingrediente: smantana dulce 30% grasime, omogenizata, UHT si stabilizator. Nu are zahar in compozitie, dar e destul de dulce nu e acrisoara.
Stiu de smantana de care spui tu. Aceea e smantana fermentata si se poate folosi si la mancare.

Pentru decor am folosit frisca vegetala.

Răspuns
Mihaela 8 ianuarie 2010 - 20:38

Miha,de doua zile scriu incontinuu retetele tale!!! Cu adevarat tot ce ai postat pana acum arata divin!!! Ai toata admiratia de la mine,mai ales ca scriu eu totul,dar nu voi reusi sa fac la fel de bine sau de gustos nici intr-o suta de ani.

M-ar interesa daca stii cumva retete de inghetata cu fructe(mai ales zmeura sau capsuni sau piersici,de ce nu)De asemnea,daca ai mai multe retete de torturi sau prajituri cu lamie(suntem innebuniti dupa gustul lamaii si eu si sotul meu.)Am copiat tot ce ai postat in legatura cu lamia :))

Adevarul este ca in tara asta(SUA) prajituri bune n-ai sa vezi oricat de mult ai cauta…poate,poate fursecuri ce aduc cu fursecurile noastre pe la italieni,evantual gemuri ca ale noastre pe la polonezi,dar nimic nu se compara cu dulciurile pe care le stim noi din tara(procomigdala cu crema sau alba-ca-zapada- prajiturile copilariei).Si mai am o frustrare: sunt moarta dupa tortul de ciocolata cu visine,or de cand sunt aici,am cautat ca disperata visine proaspete(voiam si pentru visinata traditionala-apropos si eu am stat 15 ani in Iasi,deci tot moldoveanca ;)) si n-am gasit deloc!Doar visine la borcan la polonezi,dar fara parfum,nimic nu e ca la noi.

Răspuns
Mihaela 8 ianuarie 2010 - 20:41

Multumesc Miha pentru precizari…acu sunt fericita ca am asa ceva si aici…cred ca heavy cream este absolut perfecta pentru retetele tale cu frisca lichida!

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 20:44

Miha, am in blog o rubrica de inghetate, aproape toate testate in vara ce-a trecut. Poate gasesti ceva ce-ti place. Am facut si cu mure, chiar si cu lamaie…:)

Răspuns
Mihaela 8 ianuarie 2010 - 20:59

Le-am copiat deja,iar pe aia de lamaie o voi face maine,ca azi e vineri si e post.
Imi aduc aminte ca am mancat inghetata de zmeura la cineva cu multi ani in urma,absolut divina,dar eram prea mica si fraiera ca sa-mi dea prin minte sa cer reteta…acu,din pacate,doamna la care am mancat inghetata de casa cu zmeura nu mai e printre noi,iar eu am rascolit netul sa gasesc retata dar fara succes(ce am gasit eu nu mi-a sunat prea bine,in sensul ca nu parea sa semene cu ce am mancat eu atunci-inghetata era cremoasa,ferma,cu zmeura din abundenta,iar gustul si acum mi-l amintesc)

Răspuns
Miha 8 ianuarie 2010 - 21:05

Miha, inghetata de mure e buuuuna…de nu-ti vine sa te mai opresti din mancat! :)) Si poti inlocui cu alt fruct, zmeura de exemplu. Faci o portie mai mica eventual, sa vezi daca iti place. Si poti mari cantitatea de fruct dupa plac. 🙂

Răspuns
Michelle 8 ianuarie 2010 - 21:33

super tort….felicitari..
ps..ti-am rasp la mucenici mei..

Răspuns
Maria Miteva-Christou 8 ianuarie 2010 - 22:27

Congratulations Miha!!! I always follow every post with interest! Every time you show to us beautiful done food!
Thenk you for the nice recipes!!!

Răspuns
julia 9 ianuarie 2010 - 1:22

Draga Miha,tortul arata nemaipomenit de bine si mi-ai facut o pofta….Felcitari si multi pupici bucataresei si aniversatei *-*!

Răspuns
Andreea T 9 ianuarie 2010 - 1:36

La multi ani Ioana!! 🙂
Sa fii fericita pana la adanci batraneti.

Superb tortul Miha.
Ia sa mai cotrobai putin prin retetele tale :))

Te pup

Răspuns
Daniela 9 ianuarie 2010 - 8:59

Buna dimineata, m-am prezentat sa-mi iau feliuta sa o savurez linga cafeluta mea amara… Pupici si la cit mai multe torturi tentante. Eu nu fac, ca inseamna sa ma fac cit un butoi, ca ai mei maninca foarte putine dulciuri, chiar si nora ta… nu seamana cu mine, of, of…

Răspuns
Saveurs et Gourmandises 9 ianuarie 2010 - 10:24

MAGNIFIQUE.
BRAVO!!!
Bon anniversaire à ton fils.
Salutations de Paris.

Răspuns
ochi_verzi 9 ianuarie 2010 - 10:45

Cu intarziere… La multi ani, micutei Ioana!
WOUUU!
Arata demential.
La mine pe blog te asteapta un premiu pe care ti-l ofer cu mult drag.

Răspuns
Lissa's Cakes 9 ianuarie 2010 - 14:59

Uau,uau…ce minunatie de tort ai facut aici ,Miha draga!
La multi ani micutei tale ,sa creasca mare si sanatoasa si va aduca numai bucurii.
Pupici la amandoua!

Răspuns
Shari 9 ianuarie 2010 - 15:59

La multi ani!, draga Miha!Iti doresc sa fii fericita , sanatoasa si linistita!

Răspuns
maria mihalache 9 ianuarie 2010 - 18:51

Chiar daca spun cu intarziere te rog sa primesti urarile mele de LA MULTI ANI! cu sanatate si numai bucurii IOANA.
Despre tort nu pot sa spun decat exceptional si felicitari!

Răspuns
felis 9 ianuarie 2010 - 21:50

Miha… super tortul… cata imaginatie… nu m-as fi gandit sa pun felii de rulada pe laterala… Felicitari si multumim de reteta… Te pup. La multi ani Ioanei

Răspuns
Cami 10 ianuarie 2010 - 13:46

Pentru un ingeras era musai sa faci ceva deosebit. Imi plac foarte mult combinatiile! O duminica placuta! Cami

Răspuns
Gabriela Cara 11 ianuarie 2010 - 11:42

La multi ani pentru micuta ta! Tot binele din lume va dorim si sanatate intregii familii!
Tortul arata suuuper! Felicitari, harnicutzo!
Pupici!

Răspuns
ellis 11 ianuarie 2010 - 18:41

Ai un premiu la noi, pentru deliciile cu care ne torturezi!

Răspuns
VIO 11 ianuarie 2010 - 21:08

Cu intarziere urez si eu La multi ani Ioanei! Superb tort!
Indraznesc sa te invit sa treci pe la mine sa-ti ofer doua premii pe care le meriti ppe deplin

Răspuns
Narnia 11 ianuarie 2010 - 21:58

Miha, ce sa-ti mai zic, ca de obicie raman fara cuvinte cand iti vad dulciurile. :)) La multi, multi ani fericiti piticutei !
Daca vrei sa raspunzi unei lepse, te asteapta una pe blogul meu. Nu e nici-o obligatie, doar daca ai timp si-ti face placere.
Te pup cu drag si va doresc un an minunat !

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 16:51

Multumesc Michelle!

Cat despre mucenici, banuiam eu ca asa e. 🙂

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 16:54

Thank you Maria!
Thanks for the feedback! Kisses!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 16:55

Julia, multumesc mult! M-am straduit sa fie o aniverare deosebita. 🙂

Pup!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 16:56

Andreea, multumesc!

Cum stai cu cotrobaiala? :))) Ai gasit ceva interesant?

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 16:57

Cuscra, se pare ca am scapat sa fac torturi pentru nora. :))

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:12

Saveurs et Gourmandises, merci beaucoup pour les salutations et les appreciations.

Merci pour ta visite!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:15

Mihaela, multumesc de urari si de premiu. Trec acusica sa-l ridic!

Pup si o seara buna!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:17

Lissa, multumesc! Stii ce-mi doresc tare mult? sa pot face si eu minunatii asa ca ale tale. 🙂

Pup si o seara buna!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:17

Multumesc Shari draga! Asemenea si tie iti doresc!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:18

Multumesc Maria!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:20

Felis, multumesc! Au mai avut si alte fete harnicute ideea asta cu rulada. 🙂

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:20

Cami, multumiri cu intarziere. Te pup!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:21

Gabriela, multumesc de urari! ma bucur atat de mult ca v-a placut tortul meu! 🙂

Pupici!

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:22

Ellis si Vio, multumesc de premii. Vin, vin…sa le iau. Acusica! :))

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2010 - 17:24

Narnia, multumesc!

Sa vad cum stau cu inspiratia si trec! :))) Pup!

Răspuns
Roz_bonbon 13 ianuarie 2010 - 6:41

La Multi Ani , Mihaela! Sa aveti un 2010 exact asa cum vi-l doriti 🙂
E absolut superb tortul! Ce idee minunata ai avut cu crema roz in centru! e absolut divin. Felicitari!

Răspuns
DANIELA BIGHIU 22 ianuarie 2010 - 7:11

ce super arata tortul cu rulada pe margine, cred ca este si foarte bun, felicitari.

Răspuns
Miha 22 ianuarie 2010 - 9:42

Multumesc Daniela!

Răspuns
Cristina 3 februarie 2010 - 10:03

Absolut senzational acest tort! La multi ani Ioanei!

Răspuns
Miha 3 februarie 2010 - 10:16

Multumesc Cristina!

Răspuns
ilda76 9 ianuarie 2012 - 18:17

Chiar daca sarbatoarea Sf. Ion a trecut, ma gandesc ca urarile si gandurile frumoase sunt binevenite oricand!
Ii doresc dragei tale fetite sa fie sanatoasa, sa creasca mare, buna si puternica, sa-si bucure mereu parintii, sa reuseasca in viata! La multi ani, Ioana!:)

Tortul este senzational, chiar daca ma descumpaneste putin numarul etapelor prepararii, motivatia de a-mi bucura si sarbatori s eu fiica va fi suficient de puternica incat sa il “atac” la prima ei aniversare – mai ales ca nu-i de colo sa implinesti 7 ani…de-acasa!:))

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2012 - 20:01

Multumesc Ilda. Urarile sunt binevenite oricand!

Cu siguranta ca fetita merita un tort elaborat si chiar mai mult de atat. Abia astept sa-mi impartasesti impresii.

Te pup cu drag!

Răspuns
Unghii false cu gel 21 ianuarie 2012 - 20:06

Wow…. Arata minunat.

Răspuns
Miha 21 ianuarie 2012 - 20:13

Multumesc frumos! 🙂

Răspuns
Anonymous 28 februarie 2012 - 5:55

buna tortul este fantastic!vreeau sa-l fac dar in tava mai mare patrata 29/42 detasabil,unde trebuie sa dublez cantitatile?sau no sa arate felia bine,sau intr-o oala mare rotunda?la crema de fragi nu se face cocoloase parca asa sar vedea in poza!multumesc astept raspuns si felicitari pentu tot ceia ce faci!multi ani de blog!

Răspuns
Miha 29 februarie 2012 - 19:36

Cred ca mai degraba o cratita/oala mai mare, daca vrei sa fie felia la fel.

La crema de fragi nu se fac cocoloase. Poza am facut-o in momentul in care am turnat lichiorul de fragi si de asta apare asa. Dar amestecand usor usor crema se uniformizeaza.

Răspuns
Anonymous 29 iulie 2012 - 4:44

putem face crema de la rulada de biscuiti,pentru umplutura de rulada cu cocos?

Răspuns
Miha 29 iulie 2012 - 7:36

Da, se poate face si crema aceea, daca asa iti place. Oricum, sunt cam la fel. Gustul nu va fi cu mult diferit. 😉

Răspuns
mari 6 ianuarie 2013 - 15:14

Micuta Ioana a mai crescut cu vreo doi ani. Anul asta ce tort ai facut?

Răspuns
Miha 6 ianuarie 2013 - 16:48

Mari, inca nu-i gata tortul. Daca va iesi ceva bun si frumos o sa va arat si voua. 😉

Răspuns
Melinda 6 ianuarie 2013 - 15:17

LA MULTI ANI!!! un tort fantastic, chiar as vrea si eu o felie!>:D<

Răspuns
Miha 6 ianuarie 2013 - 16:49

Multumesc Melinda! :*

Răspuns
biris dorina 14 noiembrie 2014 - 15:14

in loc de nesquik pot folosi cacao?

Răspuns
Miha 14 noiembrie 2014 - 15:17

Da, dar numai vreo 2 linguri

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: