Tort cu mousse de ciocolata si nuci

de Miha
259 vizualizări
Tort cu ciocolata si nuca

Reteta Tort cu mousse de ciocolata si nuci

Tort cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 150 g faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru mousse-ul de ciocolata si nuci avem nevoie de:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura coniac

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata si nuci:

Blat:

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat. Cand incepe sa se aureasca, turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat, iar restul pentru insiropat.

Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri. Daca spuma de albusuri are consistenta corecta, amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. La sfarsit nuca macinata. Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Mousse de ciocolata si nuca:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam. Restul de frisca o batem bine. Adaugam peste ciocolata si amestecam usor. Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu untul, frisca si coniacul. Lasam sa se raceasca.

Blatul copt si racit il taiem in 3 parti. Insiropam fiecare parte si umplem cu crema. Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi “imbracate” cu nuca. Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.

Voila!

Tort cu nuca si mousse de ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Danelutza 22 martie 2009 - 19:38

Fur felia de tort si plec la culcare, desi nu prea e indicat sa maninc dulce la ora asta, dar daca tu ai servit, poate devin mai supla, asa ca tine. Multam cuscra si pupici la pitici !

Răspuns
keksy 23 martie 2009 - 13:20

Miha, eu ma imbolnavesc in fata calculatorului! Arata fenomenal, si pentru o ciocolatoasa ca mine… yameee!!!

Răspuns
Bucataria-Paradis 23 martie 2009 - 14:24

ti-a mai ramas si pentru mine o felie.Superb tort.Eu salvez toate torturile.Felicitari!!

Răspuns
Miha 23 martie 2009 - 18:19

Miha,te astept oricand la o feliuta ciocolatoasa! 😉

Răspuns
Miha 23 martie 2009 - 18:21

Paradis,multumesc pentru aprecieri. Te mai astept! Pup!

Răspuns
Miha 23 martie 2009 - 18:22

Cuscra,doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa. :)) Pupici!

Răspuns
Geta 9 februarie 2010 - 15:47

Buna seara ! Cum am vazut acest tort cum am si luat hotararea de a-l incerca si eu si asta cat mai repede. As avea doar o intrebare … in grame cat reprezinta acea lingurita cu gelatina ( eu folosesc gelatina in foi). Multumesc

Răspuns
Miha 9 februarie 2010 - 23:19

Geta, 1 lingurita de gelatina are 5 g.

O seara buna si spor la facut tortul. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: