Retete de prajituri / Torturi

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

loading...

Cu drag de Valentine’s Day! ­čÖé

Pentru 1 blat avem nevoie de:
4 oua
2 linguri de ulei
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.

Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Pentru mouse-ul de ciocolata alba avem nevoie de:
1 ciocolata alba
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de cioco amaruie. ­čśë

Pentru glazura avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca
1 lingura coniac/lichior/rom
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mouse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Nu am avut rabdare sa-l mai las un pic la frigider si straturile nu sunt f bine definite.Dar a mers de minune cu cafeaua pregatita de sot.Cu dragoste,evident! :))

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. wow. ce bine arata. aproape ca as renunta la dieta ­čÖé Pupici

  2. Asta a fost prima mea vizita pe blogul tau,dar nu si ultima, ma bucur(si ma felicit pt asta)ca am descoperit asa un blog frumos si interesant !!

  3. @Miki,multam! Macar azi renunta si tu la dieta. Hi hi…Pup!

    @Joco,si eu ma bucur ca ai trecut pe aici.Te mai astept! ­čśë

  4. Poti sa imi spui marimea tavii in care ai copt blatul? Eu am o tava cu peretii detasabili si nu as vrea sa imi iasa blatul prea subtire si sa nu il pot taia in 2, sau prea gros in cazul in care ar fi sa coc doua. Multumesc

  5. Am copt intr-o tava inima de 22 cm.

  6. pentru mouse ciocolata si frisca se topesc pe baie de abur sau pe flacara direct?:)

  7. Se poate topi si pe aragaz, dar la foc foarte mic si amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Pe baie de abur dureaza un pic mai mult, dar e mai sigur. Oricum ai face va fi bine. ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

%d blogeri au apreciat: