Retete de prajituri / Torturi

Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

loading...

Cu drag de Valentine’s Day! ­čÖé

Pentru 1 blat avem nevoie de:
4 oua
2 linguri de ulei
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.
Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Se fac 2 blaturi.

Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Pentru mouse-ul de ciocolata alba avem nevoie de:
1 ciocolata alba
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
Se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de cioco amaruie. ­čśë

Pentru glazura avem nevoie de:
1 ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca
1 lingura coniac/lichior/rom
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mouse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Nu am avut rabdare sa-l mai las un pic la frigider si straturile nu sunt f bine definite.Dar a mers de minune cu cafeaua pregatita de sot.Cu dragoste,evident! :))

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. wow. ce bine arata. aproape ca as renunta la dieta ­čÖé Pupici

  2. Asta a fost prima mea vizita pe blogul tau,dar nu si ultima, ma bucur(si ma felicit pt asta)ca am descoperit asa un blog frumos si interesant !!

  3. @Miki,multam! Macar azi renunta si tu la dieta. Hi hi…Pup!

    @Joco,si eu ma bucur ca ai trecut pe aici.Te mai astept! ­čśë

  4. Poti sa imi spui marimea tavii in care ai copt blatul? Eu am o tava cu peretii detasabili si nu as vrea sa imi iasa blatul prea subtire si sa nu il pot taia in 2, sau prea gros in cazul in care ar fi sa coc doua. Multumesc

  5. Am copt intr-o tava inima de 22 cm.

  6. pentru mouse ciocolata si frisca se topesc pe baie de abur sau pe flacara direct?:)

  7. Se poate topi si pe aragaz, dar la foc foarte mic si amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Pe baie de abur dureaza un pic mai mult, dar e mai sigur. Oricum ai face va fi bine. ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos ­čÖé Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea ÔÇô Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa ­čÖé Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: