Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat

de Miha
1991 vizualizări
Tarta cu ciocolata si ghimbir

In afara de panna cotta cu ghimbir caramelizat nu prea am indraznit sa combin ingredientele picante intr-un desert. Mai ales intr-unul pe care nu-l pot manca singura 😀 Asa se face ca atunci cand am facut aceasta tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat am avut cateva emotii, nu stiam cum vor primi ai mei aceasta combinatie si deja ma gandeam cu cine as putea sa o impart :)))) N-a fost cazul, am dat-o gata imediat! 😉

Tarta cu ciocolata si ghimbir

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ghimbirul caramelizat:
  • o bucatica de ghimbir de cca 3 cm
  • 50 g zahar

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat:

Blat de tarta:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusul si 1-2 linguri lapte rece (atat cat e necesar sa se lege aluatul) si framantam un aluat elastic, nelipicios.

Pe masa pe care am presarat putin faina intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire. Asezam foaia in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. Taiem surplusul de aluat de pe margini. Peste aluatul din tava punem o bucata de hartie de copt si umplem cu fasole boabe. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru cca 20 minute. Scoatem foaia de copt cu fasole si mai lasam la cuptor cateva minute, pana blatul se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca in tava, apoi punem pe platou.

Intre timp preparam crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Dam vasul la congelator pana crema se raceste. N-o lasam sa se intareasca, doar sa se raceasca bine.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de tarta si dam la frigider pentru cca 30 de minute.

Pregatim ghimbirul caramelizat. Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Peste zaharul caramelizat punem ghimbirul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si amestecam repede. Atentie la aburul ce se degaja, e cam iute! :))) Turnam caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Cat timp se raceste ghimbirul caramelizat pregatim crema pentru ornat.

Crema de branza si zaharul le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Ornam tarta cu crema de branza si ghimbir caramelizat.

Pofta buna! 😉

Tarta cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Beth 26 mai 2015 - 21:57

trop belle et bien gourmande ta tarte une vrai délice!
bisous

Răspuns

Lasă un răspuns