Tarta cu ciocolata si ananas

de Miha
259 vizualizări
Tarta cu crema de ciocolata si ananas

Dragilor, neaparat sa incercati reteta asta de tarta. E atat de buna, ca nu-ti vine s-o imparti cu nimeni. :))))

Tarta cu crema de ciocolata si ananas

Tarta cu ciocolata si ananas ornata cu frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 banana mare (bine coapta)
  • 100 g faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 compot de ananas (din care veti pune cat doriti, mai mult sau mai putin)

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si ananas:

Blat:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi punem zaharul si mixam pana devin ca o crema. Banana o pasam cu furculita si o punem in crema de oua. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie.

Compozitia o turnam intr-o tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30-35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra si marginile se dezlipesc de tava). Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu frisca lichida o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cel putin 1 ora.

Crema va fi moale. Daca doriti sa aiba o consistenta mai ferma puneti doar 100 ml frisca sau o mixati dupa ce sta la rece, pana devine pufoasa. Eu am preferat sa o las asa, pentru ca atunci cand tai felii, ciocolata sa curga valuri valuri. :)))

Blatul se insiropeaza usor cu un sirop de apa cu zahar si putina esenta de rom (sau zeama de la compot).  Turnam crema, acoperim cu un strat de bucatele de ananas

Cum se prepara tarta cu ciocolata si ananas

si ornam cu moate de frisca.

Felie de tarta cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

violette 24 martie 2011 - 10:08

Woww, ce tarta grozava….

Răspuns
Ancuta 24 martie 2011 - 10:50

Super combinatie!

Răspuns
Bianka 24 martie 2011 - 11:01

Foarte gustos

Răspuns
minoki 24 martie 2011 - 11:50

Miha, yumm,yumm!

Răspuns
Explora Cuisine 24 martie 2011 - 13:48

Ce bine suna combinatia aceasta, mi-e pofta deja 🙂

Răspuns
ionela 24 martie 2011 - 14:23

Wawwww cum arata…..!

Răspuns
Craita 24 martie 2011 - 15:56

la cat de bine arata,eu sigur n-as imparti-o cu nimeni

Răspuns
Anonymous 24 martie 2011 - 19:10

uaaaaa ai niste retete superbe felicitari

Răspuns
pansy 24 martie 2011 - 23:25

imi place ideea de blat cu nuca,in loc de cel cu migdale! incearca-l si cu migdale si pui si esenta de migdale .arata tare apatisant tarta ta!
pupu-te!

Răspuns
Miha 26 martie 2011 - 8:07

Multumesc fetelor de aprecieri! Va pup si va doresc un week-end minunat! :*

Răspuns
Daniela 27 martie 2011 - 11:40

Iote ca m-am trezit si eu a treia zi dupa scripturi… Dar daca tot ai spus ca nu o imparti cu mine (adica cu nimeni)-… ma duc sa ma culc… Imi place reteta dar si forma de tarta, uite asta lipseste din colectia mea, tre’sa iau masuri… Pup si o duminica placuta !

Răspuns
Miha 27 martie 2011 - 11:59

Multumesc cuscra! O duminica frumoasa si voua.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: