Ingrediente
- Pentru blat avem nevoie de:
- 200 g biscuiti
- 100 g unt
- 2 linguri miere
- Pentru crema avem nevoie de:
- 200 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingura coniac/lichior
Mod de preparare Tarta cu ciocolata (fara coacere):
Blat:
Topim untul si mierea si amestecam cu biscuitii sfaramati cat mai bine. Tapetam forma de tarta cu acest amestec, facem si o bordura de cativa centimetri. Tasam bine stratul de biscuiti. Cat timp pregatim crema, dam forma la frigider.
Crema de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu zaharul pudra, adaugam frisca lichida si omogenizam. La sfarsit adaugam si coniacul/lichiorul. Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece pentru cateva ore.
Eu am decorat cu frisca si visine. Se pot folosi si capsuni sau zmeura sau inghetata.