Scones

de Miha
137 vizualizări

Niste painici rapide, ce se servesc la micul dejun cu unt si dulceata. Sau lemon curd sau miere de albine. Si fiind englezesti, alaturi de un ceai. :)) Dar e bun si laptele. :))

1 ou
70 g unt
100 ml lapte
2 linguri zahar
300 g faina
1 praf de copt

Intr-un castron batem oul cu un praf de sare, zahar si lapte.

Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul rece, taiat cubulete si framantam pana se incorporeaza in faina. Turnam si oul batut si amestecam pana aluatul incepe sa capete consistenta. Apoi il framantam pana obtinem un aluat neted. Il invelim in folie si dam la rece 1 ora.

Punem aluatul pe masa usor infainata si intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu o forma rotunde decupam cerculete ce le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic, pentru cca 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie in 2 si se ung cu dulceata.

Bun bun! 😉

Sursa retetei

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Beth 13 martie 2012 - 7:41

Ils sont superbes et avec ce sucré hummmm…. quelle belle gourmandise!

Bisous

Răspuns
Timea 13 martie 2012 - 8:13

Tare bune…chiar perfecte pentru micul dejun! pup

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 13 martie 2012 - 8:51

Arata excelent!!

Răspuns
Emily 13 martie 2012 - 8:56

imi plac tare mult! Te pup draga mea!

Răspuns
maria elena 13 martie 2012 - 15:49

Ce frumoase painici! Simple si gustoase!

Răspuns
ophelia1983 13 martie 2012 - 17:29

ce bunuteee! de cand le am si eu pe listaaaa! multe anotimpuri au trecut! 😀

Superbe, ca de obicei!

Răspuns
pansy 13 martie 2012 - 22:27

Simpatice ! si prezentarea apetisanta!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 14 martie 2012 - 17:30

Mmmm ce mi-ar placea si mie!!!bravo!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: