Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ciocolata – reteta simpla

Rulada cu ciocolata

Reteta Rulada cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
loading...

De ce reteta simpla de rulada cu ciocolata? Pentru ca nu mi se pare nimic mai simplu si rapid de facut atunci cand ti se anunta musafiri decat o rulada. Nu dureaza mai mult de-o ora sa o faci. Bine, rulada este mai buna si se feliaza mai frumos daca sta la rece cateva ore, dar pofticiosii va asigur ca vor trece cu vederea acest aspect 😀

Daca nu o vrei cu ciocolata atunci o poti umple cu dulceata si treaba e chiar mai simpla. E gata in juma’ de ora!

Mod de preparare Rulada cu ciocolata:

Vom incepe cu crema de ciocolata, pentru a avea timp sa se raceasca cat preparam blatul.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele cu mana, amestecata cu smantana pentru frisca, se topeste intr-un vas, la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana ciocolata este topita, fara a da in clocot. Vasul se da la congelator pana crema se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

  • daca nu va grabiti, crema se tine in frigider pentru cateva ore sau chiar peste noapte

Crema racita se mixeaza pana devine ferma si pufoasa.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt. Lasam asa pana se raceste.

Desfacem blatul, punem deasupra crema de ciocolata si rulam cat mai strans. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Olivia says:

    Este rapida si minunata.Multumesc pentru reteta.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]