Prajituri / Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu caramel

Rulada cu caramel

Reteta Rulada cu caramel

Ingrediente

  • Pentru crema caramel:
  • 200 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 125 g unt
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
  • esenta de vanilie
loading...

Intotdeauna cand imi doresc o prajitura de casa usor si rapid de facut apelez la o reteta de rulada. Se poate face simpla, umpluta cu gem sau dulceata, cu crema de ciocolata sau orice alta crema. Pentru azi am preferat rulada cu caramel, chiar daca crema de caramel este foarte dulce. Cu o felie (hai doua! 😀 ) iti potolesti pofta de dulce! 🙂

Mod de preparare Rulada cu caramel:

Crema caramel:

Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.

Separat amestecam amidonul cu restul de lapte.  Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa. Dam deoparte, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se omogenizeaza. Peste crema calduta punem o folie alimentara si dam la rece pana se raceste foarte bine.

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt. Lasam asa pana se raceste.

Desfacem blatul, punem deasupra crema de caramel (din care am dat deoparte cateva linguri) si rulam cat mai strans. Invelim in hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete. Dam la rece pana crema se intareste bine.

Inainte de servire rulada se „imbraca” in restul de crema si se presara cu carlionti de ciocolata alba.

Pofta buna! 😉

Rulada cu caramel si blat de pandispan

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]