Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu cacao si branza

Rulada cu cacao si branza

Reteta Rulada cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar (sau mai mult, daca iti place mai dulce)
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
loading...

Daca ai niste branza de vaci in frigider si nu prea stii ce sa faci cu ea iti propun sa incerci aceasta reteta de rulada cu cacao si branza. Modul de preparare este unul foarte simplu, blatul si crema se fac in acelasi timp, iar rezultatul este unul absolut delicios!

Mod de preparare Rulada cu cacao si branza:

Crema de branza:

Intr-un castron amestecam branza cu restul ingredientelor. Putem folosi mixerul vertical pentru a obtine o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata mai putem adauga 1 ou sau 1 lingura de smantana
  • gustati, apoi indulciti dupa gust
  • aromele pot varia in functie de preferinta voastra

Blat de cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem crema de branza in strat uniform. Acoperim cu compozitia pentru blat. Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Cu o miscare ferma rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt, astfel vom avea blatul dedesubt si crema de branza deasupra. Lasam sa se racoreasca putin, apoi rulam cat mai strans posibil. Cand s-a racit la temperatura camerei, invelim intr-o bucata de hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete.

  • Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna! 🙂

Rulada de cacao cu branza

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulada cu ciocolata – reteta simpla

Rulada cu ciocolata – reteta simpla

De ce reteta simpla de rulada cu ciocolata? Pentru ca nu mi se pare nimic mai simplu si rapid de facut atunci cand ti se anunta musafiri decat o rulada. Nu dureaza mai mult de-o ora sa o faci. Bine, rulada este mai buna si se feliaza mai frumos daca […]

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Va spuneam la aceasta reteta ca, fie folosesti un blat de cacao, fie ca folosesti un blat simplu cu vanilie, crema este grozava si fie ca decizi sa faci o prajitura cu crema mascarpone, fie tort… garantat nu mai ramane nimic pentru a doua zi! 🙂 Mod de preparare Prajitura […]

Negresa – reteta simpla si ieftina

Negresa – reteta simpla si ieftina

Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina. Sper ca acum, daca mi-am dezvaluit secretul, sa nu raman cu prajitura nemancata, dupa ce vor citi copiii ce am scris aici 😂😂 Reteta este, asa cum va […]