Prajituri cu mousse de ciocolata alba

de Miha
3616 vizualizări
Prajitura cu ciocolata si trufe

Blat cu ciocolata, mousse de ciocolata alba, glazura de ciocolata amaruie ce se prelinge delicios si hop! si-o trufa de ciocolata cocotata mot :)) E multa ciocolata 😉 dar asamblata in forme mici, suficient cat sa-ti incarci bateriile pentru o noua saptamana

Prajitura cu ciocolata si trufe

Ingrediente

 

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g unt
  • 25 ml ulei
  • 25 ml smantana pentru frisca
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
  • trufe de ciocolata pentru decor

 

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba:

Blat:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu, pentru cca 20 de minute, in functie de cuptor. Scoatem pe un gratar si lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina se puna la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie acoperita gelatina.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, atat cat sa fie suportabil la deget si se incorporeaza gelatina. Se da la rece pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata alba se mixeaza putin,  cat sa devina omogena, apoi se adauga frisca batuta si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se aromeaza dupa gust cu zeama de lamaie.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste pe baine marie (sau la microunde). Se adauga apoi lapte putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita

Blatul il taiem cu un inel metalic (6 cm diametru), acelasi inel in care vom monta prajiturile. Punem cate un cerc de blat in fiecare inel si repartizam mousse-ul de ciocolata alba in fiecare dintre ele. Dam la rece pana se intareste crema.

Scoatem prajiturile din forme si le “dichisim” cu glazura de ciocolata si trufe de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu mousse de ciocolata

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Beth 20 ianuarie 2015 - 10:33

mamamia!!!!!!! je crois que je vais mourir juste de regarder, hummmmm…… ça me fait saliver, une vrai délice, bravo!
bisous

Răspuns
camy 21 ianuarie 2015 - 18:23

Wooow !

…am mai spus eu ca tu esti regina dulciurilor!!!

Răspuns
parbrize 27 ianuarie 2015 - 15:04

trebuie sa ai un talent nascut sa faci asemenea creati, deja o poti o poti numi arta

Răspuns
Mihaela 26 martie 2015 - 22:37

Arata foarte bine! Am incercat si eu reteta, insa blatul de jos mi-a iesit sfaramicios. 🙁 .

Răspuns
Miha 27 martie 2015 - 9:54

Blatul este moale si cu o consistenta umeda, de aceea nici nu necesita insiropare.
Nu stiude ce al tau a iesit sfaramicios… poate l-ai tinut prea mult la cuptor?

Răspuns
elena 5 mai 2015 - 23:46

In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cete forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!

Răspuns
Miha 6 mai 2015 - 8:18

Buna dimineata Elena.
Ies cca 9 prajiturele, cu diametrul de 6 cm
Multumesc >:D<

Răspuns
elena 5 mai 2015 - 23:50

In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cate forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!

Răspuns
elena 6 mai 2015 - 11:11

Iti multumesc pt raspuns ,deci imi trebuiesc 9 forme sa cumpar …pupici

Răspuns
Miha 6 mai 2015 - 11:28

Ideal asa ar fi, sa ai mai multe forme. Dar te poti descurca si cu mai putine, punand la congelator sa se intareasca mai repede crema.
Sau faci intr-o forma mai mare… 😉

Răspuns
Camelia 19 iulie 2016 - 10:02

Cate porti ne iasa dintr-o tava te rog

Răspuns
Miha 19 iulie 2016 - 12:03

8 prajiturele

Răspuns
Carmen 26 februarie 2017 - 8:24

“Câte porții ne ies dintr-o tavă?”

Răspuns
Bratu Cerasela 7 aprilie 2017 - 16:11

Buna de ce se pune zeama de lamaie in mousse este gretos?

Răspuns
Miha 7 aprilie 2017 - 16:27

Se pune pentru aroma. Daca nu vrei nu pui

Răspuns
Bratu Cerasela 7 aprilie 2017 - 22:42

Multumesc mult!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: