Prajitura „Vulcan dulce”

de Miha
1764 vizualizări
Prajitura „Vulcan dulce”

* Pentru blat:

* 4 albusuri
* 150 g zahar
* zeama de la o lamaie
* esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi.

Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

* Pentru gogosele:

* 100 g unt
* 1 cana faina
* 250 ml apa
* 1/2 lingurita de sare
* 3 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

* Umplutura:

* 300ml frisca lichida
* 150 g zahar

Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. 🙂

Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si „ornam” cu gogoselele glazurate.

Un desert tare bun!

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Daniela 7 decembrie 2009 - 5:19

Mmm… ce bunatate!
Iti vine un chef sa-l mananci.

Răspuns
nana 7 decembrie 2009 - 6:30

tare delicios trebuie să fie desertul tău. o săptămână bună.

Răspuns
Daniela 7 decembrie 2009 - 7:38

Mama cuscra, cite dulciuri mai faci mataluta… frumoase, gustoase si aratoase… Dar eu ma multumesc sa le admir, ca daca maninc atita dulce, dau in … de ala zaharat… Fericito, nici macar nu te ingrasi, iar eu pun fiecare g pe unde nu trebuie… Ufff, te invidiez…

Răspuns
Gabriela Cara 7 decembrie 2009 - 13:27

Dulceee, atat de dulceee! Cum ti-a rezistat bezeaua sub patura de frisca dupa o zi? Dulcele acesta cred ca trebuie consumat in aceeasi zi cand este facut, pentru ca a doua zi, cu siguranta, bezeaua nu mai poate fi atat de crocanta.

Bezea, bezea, febletea mea!

Răspuns
Miha 11 decembrie 2009 - 10:22

Daniela, ai mare dreptate. Eu una am avut un chef nebun. :))

Pup!

Răspuns
Miha 11 decembrie 2009 - 10:23

Multumesc adi de vizita. Te pup si o zi buna!

Răspuns
Miha 11 decembrie 2009 - 10:24

Cuscra, asa este…sunt o norocoasa. Ca la cat is de poftcioasa nu stiu ce ma faceam. :)))

Răspuns
Miha 11 decembrie 2009 - 10:25

Gabriela, blatul de bezea a fost destul de gros si s-a mentinut destul de bine si a doua zi. Nu mai mult ca dupa aceea n-a mai fost. :)))

Răspuns

Lasă un răspuns