Prajitura turnata cu branza si cacao

de Miha
12144 vizualizări
Prajitura cu branza si cacao

 

Prajitura turnata cu branza si cacao – reteta explicata pas cu pas. O varianta a prajiturii turnate cu branza, la care am adaugat putina cacao

Prajitura turnata cu branza este o prajitura de casa ce-o fac destul de des, fiind apreciata de copii. Ideea de a adauga cacao in unul dintre blaturi este a unei prietene, care a vrut sa-i aduca ceva in plus pentru a-i atrage de pe ai sai copii. Am imbratisat ideea cu entuziasm si iata ca am mai adaugat ceva la lista cu retete de prajituri de facut in fiecare sapatamana: prajitura turnata cu branza si cacao 🙂

Prajitura cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza este o prajitura de casa ce-o fac destul de des, fiind apreciata de copii. Ideea de a adauga… Prajituri prajitura cu branza, prajitura turnata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru crema de branza:
  • 500 – 600 g branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 2 oua
  • coaja de portocale confiata

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao:

Blat pentru prajitura turnata cu branza si cacao:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.

In jumatatea de compozitie ramasa se adauga cacao si se amesteca bine, pana la omogenizare. Daca este necesar, daca se ingroasa prea tare, se adauga o lingura cu lapte.

Intre timp se prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.

  • pentru a avea o crema de branza fina si delicioasa puteti folosi blenderul vertical
  • crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
  • in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana

Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de branza si se acopera cu aluat cu cacao. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu branza se rumeneste usor deasupra.

prajitura de casa cu branza si cacao

Pofta buna! 😉

Prajitura turnata cu branza si cacao

Va recomand sa incercati prajitura turnata cu mere calite (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Anunturili 4 iulie 2017 - 20:46

Am incercat reteta si pot spune ca e super usor de facut si foarte gustoasa. Multumesc!

Răspuns

Lasă un răspuns