Prajitura Revani

de Miha
85729 vizualizări
Prajitura Revani

Tare mi-as fi dorit ca anul asta sa fi fost unul mai bun cu noi! Si tare mi-ar fi placut ca planurile de vacanta sa nu ne fi fost date peste cap si sa ne fi putut a ne intalni cu prieteni dragi plecati de multa vreme in Grecia. N-a fost sa fie, mergem mai departe! Si daca am ramas acasa, ce facem in timpul liber? Ne apucam de varuit, ca dupa cativa ani in care n-am facut-o parca ar fi nevoie. Si toate ca toate, dar curatenia de dupa parca e ceva ce nu se mai termina niciodata. Dar cand ai produse de curatenie de buna calitate, parca e mai simplu. Stiu ca fiecare dintre voi aveti produsele voastre preferate, dar chiar si asa, va recomand sa dati o sansa si produselor Asevi. Rezultatul conteaza si te asigur ca iti va placea! ❤

Le puteti comanda pe www.asevi.ro introducand codul promotional DULCIURI si primiti 15% reducere de fiecare data!

asevi

Si uite-asa, dupa ce totul a fost curatat si dezinfectat, cu gandul la insorita si frumoasa Grecie, am incropit repede o prajitura delicioasa, Prajitura Revani. O prajitura cu gris insiropata, pufoasa si aromata. O minunatie!

Prajitura Revani

Prajitura Revani

Tare mi-as fi dorit ca anul asta sa fi fost unul mai bun cu noi! Si tare mi-ar fi placut ca planurile… Retete de prajituri Prajitura Revani European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.6/5
( 27 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 140 g iaurt
  • 150 g gris
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • esenta de vanilie si coaja de lamaie
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare Prajitura Revani:

Sirop:

Prima data am facut siropul, pentru ca acesta trebuie sa fie rece atunci cand il turnam peste prajitura calduta. Este ok si varinata cu siropul cald, doar ca prajitura va trebui sa fie rece.

Toate ingredientele pentru sirop se pun la fiert intr-o cratita. Din momentul in care a inceput sa clocoteasca, am dat focul la mediu spre mic si am fiert cca 5 minute. Am dat deoparte, am lasat cateva minute, dupa care am turnat zeama de lamaie.

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si aromele si se mixeaza in continuare pana ouale se albesc si devin ca o crema. Se pun apoi, pe rand, uleiul si iaurtul si se amesteca putin, pana la omogenizare. Urmeaza faina si grisul amestecate cu praful de copt si bicarbonat.

Compozitia o turnam in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura este frumos rumenita.

Prajitura calda se taie in patrate (sau romburi) si se insiropeaza cu siropul rece. Se presara cu fulgi de nuca de cocos si se da la rece pana la momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Prajitura Revani

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Revani

 

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Olivia 10 septembrie 2020 - 14:51

Mi-a fost dor de retetele dumneavoastra.Ma bucur mult ca am din nou acces la blogul dumneavoastra.

Răspuns
Miha 23 septembrie 2020 - 14:20

si eu ma bucur mult ca esti aici 🙂

Răspuns
Alina 3 septembrie 2022 - 16:57

Bună ziua,

Am incercat unele dintre prăjiturile prezentate de dumneavoastră şi toate mi-au ieşit perfect. Pentru prajitura cu griş nu am o tava asa mica. Oare sa dublez ingredintele pentru o tavă de 39 x 26?

Multumesc!
O zi frumoasa

Răspuns
Miha 3 septembrie 2022 - 17:47

Da, dublate 😉
Multumesc si ma bucur ca ai incercat retetele de aici

Răspuns
Alina 4 septembrie 2022 - 22:23

Mulțumesc pentru răspuns. Nu am crezut că poate ieşi atât de bună o prăjitură cu griş. Pufoasă şi răcoroasă. Băieții mei au servit-o cu un scoop de înghețată cu vanilie.

Răspuns
Miha 8 septembrie 2022 - 13:49

Ma bucur mult ca a fost pe plac 🙂

Răspuns
Gabi 29 aprilie 2023 - 22:18

Am facut prajitura si a iesit super. Am fllosit tava de 18×27, iar in loc de lamaie am folosit rom.
Abia astept sa mai incerc si alte retete, sper sa iasa la fel de bune.

Răspuns
Miha 2 mai 2023 - 20:35

Ma bucur mult ca a fost pe plac

Răspuns

Lasă un răspuns