Prajituri de post / Retete de prajituri

Prajitura frageda cu mere (de post)

Prajitura frageda cu mere

Reteta Prajitura frageda cu mere (de post)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 ml lapte de orez
  • 100 g zahar (pudra)
  • 100 ml ulei de cocos (topit)
  • 450 g faina
  • 10 g praf de copt
  • coaja de portocale
  • Umplutura:
  • 1 kg mere gata calite si indulcite
loading...

Astazi avem o prajitura de post, o prajitura frageda cu mere. O prajitura foarte simplu si usor de facut, mai ales daca aveti merele deja pregatite, asa cum le-am avut eu 😉

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (de post):

Umplutura de mere:

Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun apoi intr-o cratita in care am pus putin ulei si le calim la foc mediu. Indulcim dupa gust si aromam cu scortisoara macinata.

  • daca nu va place scortisoara o puteti omite si aromati cu vanilie

Aluat:

Punem intr-un bol laptele de orez, uleiul de cocos, zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Amestecam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Se framanta cu mana un aluat elastic, nelipicios.

  • daca aluatul este prea moale se mai poate  adauga putina faina sau lapte de orez in cazul in care este prea vartos
  • laptele de orez poate fi inlocuit cu orice alt lapte vegetal sau cu apa minerala
  • uleiul de cocos poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui

Aluatul se imparte in doua. Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie subtire, pe masa usor infainata, aproximativ la  marimea tavii (40/28 cm) tapetate cu hartie de copt. Intindem umplutura de mere in strat uniform, apoi acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura frageda cu mere se rumeneste usor.

Prajitura se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

  • in prima faza foile sunt crocante, ca de biscuit. Pana a doua zi se inmoaie foarte bine. E buna oricum! 😉

Pofta buna! 😉

Prajitura frageda cu mere de post

RETETA IN IMAGINI

Alte retete de PRAJITURI DE POST gasiti si AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Aveti atatea retete delicioase,tentante,incat nu stiu pe care s-o pregatesc mai repede.
    Chiar ieri am pregatit prajitura cu piersici si mascarpone,foarte apreciata de familie si vecini.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Negresa pufoasa de post

Prajitura Negresa pufoasa de post

Pentru azi avem o prajitura Negresa pufoasa de post, o adaptare la Negresa de post pe care o fac de obicei, atunci cand vreau o prajitura de casa simpla si ieftina. Mod de preparare Prajitura Negresa pufoasa de post: Blat pentru Prajitura Negresa pufoasa de post: Intr-un castron amestecam faina […]

Prajitura de post cu nuca de cocos

Prajitura de post cu nuca de cocos

Pentru astazi v-am pregatit  prajitura de post cu nuca de cocos, o reteta simpla, cu ingrediente putine, care poate fi facuta si de un copil 🙂 Mod de preparare Prajitura de post cu nuca de cocos: Intr-o craticioara incalzim usor laptele de orez. Punem nuca de cocos si lasam compozitia […]

Prajitura de post cu fructe

Prajitura de post cu fructe

Azi v-am adus o prajitura de post cu fructe, o prajitura simpla si foarte rapid de preparat. N-as putea sa va spun ca are un gust fabulos 😀 dar este gustoasa si perfecta pentru servit prietenii la cafea 😉 Mod de preparare Prajitura de post cu fructe: Intr-un castron amestecam […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]