Prajitura Diplomat cu visine

de Miha
46601 vizualizări
prajitura diplomat cu visine

Astazi avem o varianta a tortului Diplomat, o prajitura Diplomat cu visine. Aceasta varianta este perfecta atunci cand nu prea ai chef de ornat tort ori vrei sa-l pastrezi pentru ocaziile speciale. Nu este deloc greu de facut, iar daca alegi sa pui piscoturi in loc de blat totul este mult mai rapid.

prajitura diplomat cu visine

Prajitura Diplomat cu visine

Astazi avem o varianta a tortului Diplomat, o prajitura Diplomat cu visine. Aceasta varianta este perfecta atunci cand nu prea ai chef… Prajituri prajitura diplomat, prajitura cu visine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.6/5
( 19 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • ~300 g visine
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Mod de preparare Prajitura Diplomat cu visine:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute, pana blatul se rumeneste usor. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema Diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in ~50 ml apa rece. Visinele fara samburi se pun intr-o sita sa se scurga de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin si se omogenizeaza. Vasul se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu.

  • Ca sa fiti siguri ca nu se prinde puneti vasul la baine-marie.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta (smantana pentru frisca mixata cu 1 pliculet de zahar vanilat). Dam la rece cateva minute, sa se ingroase putin. Incorporam si visinele.

Asamblare Prajitura Diplomat cu visine:

Blatul racit se taie in 3 fasii, crema se imparte in 2.  

Punem unul din blaturi in tava (30/12 cm) tapetata cu folie alimentara si-l insiropam cu putin lapte indulcit dupa gust si aromat cu vanilie. Punem jumatate din crema diplomat, acoperim cu cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat cu lapte si repetam operatiunea. Acoperim tava cu folie si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi prajitura Diplomat se rastoarna pe un platou si se orneaza cu crema de frisca.

Pofta buna! 😉

prajitura diplomat cu visine

prajitura diplomat cu visine

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns