Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu portocale

Reteta Prajitura cu portocale

Ingrediente

  • Pentru gemul de portocale:
  • 550 g portocale fara coaja
  • 250 g zahar
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar brun (pudra)
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri din gemul de portocale preparat
loading...

Cu reteta de prajitura cu portocale de astazi treaba este simpla si sta cam asa: portocale ce nu le mai vrea nimeni = gem de portocale 🙂 Si daca gemul e prea mult pentru consumul imediat facem prajitura de casa. E simplu, nu? 😀

Mod de preparare Prajitura cu portocale:

Gem de portocale:

Peste portocalele taiate bucatele presaram zaharul si punem cratita pe foc mic. Vom amesteca periodic, sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand portocalele si-au lasat suficienta zeama bagam mixerul vertical si le mixam pana obtinem un piure fin. Fierbem in continuare pana scade zeama si gemul ajunge la consistenta dorita.

Blat:

Untul moale (lasat la temperatura camerei sau topit partial la microunde) se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, pana devine cremos si zaharul se topeste. Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si gemul de portocale.

  • daca este cazul, in functie de tipul de faina folosit, mai adaugati putina faina, dar nu mai mult de 50 g. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-40 de minute, pana blatul este frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se taie in doua parti. Punem gemul de portocale pe o parte de blat si acoperim cu al doilea blat.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu portocale

RETETA IN IMAGINI

Daca iti place prajitura cu portocale gasesti mai multe retete AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]