Prajitura cu gem si aluat razuit

de Miha
110549 vizualizări
Prajitura cu gem si aluat razuit

Reteta Prajitura cu gem si aluat razuit

 

Prajitura cu gem si aluat razuit este o prajitura de pe vremea bunicii, o prajitura simpla si foarte gustoasa, careia ea ii spunea „Raioasa” nu stiu din ce motive :)) Prajitura se poate face cu orice gem aveti si va place, dar varianta asta cu magiun mi-a placut cel mai mult.

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit

Prajitura cu gem si aluat razuit este o prajitura de pe vremea bunicii, o prajitura simpla si foarte gustoasa, careia ea ii… Prajituri prajitura cu gem European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 21 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 200 g zahar (pudra)
  • 200 g unt
  • ~400 g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200-250 g magiun
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar (pudra)
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare Prajitura cu gem si aluat razuit:

Aluat:

Mixam untul moale (lasat la temperatura camerei)  cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam esenta de vanilie, coaja de lamaie, galbenusurile si oul intreg si mixam din nou pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana avem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini.

O treime din aluat se inveleste in folie alimentara si se pune la congelator. Restul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra, lingura cu lingura, si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem pelatele mixerului. Nuca macinata, cacaoa si magiunul se amesteca intr-un bol. Adaugam bezeaua in cateva reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Intindem crema in tava peste aluat, in strat uniform. Scoatem aluatul de rece si il razuim peste prajitura, folosind o razatoare cu ochiuri mari.

Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru circa 30 de minute, pana prajitura cu gem si aluat razuit este rumenita.

Prajitura se lasa sa se racoreasca putin in tava, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu gem si aluat razuit

Va invit sa incercati si alte prajituri din categoria „Prajitura cu gem” de AICI

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Service GSM 7 iunie 2017 - 14:45

si eu o fac destul de des, nu ma satur de ea

Răspuns
Erica Andreescu 28 iunie 2017 - 13:20

Am o gramada de gemuri in camara, iar asta este o solutie pentru a face dulciuri pentru copii.

Răspuns
Maria 16 iulie 2019 - 10:17

Se poate si cu un gem de caise sau de piersici in loc de magiun sau nu este la fel de buna?

Răspuns
Miha 17 iulie 2019 - 17:20

E buna si cu gem de caise

Răspuns
Mihaela 5 noiembrie 2021 - 15:15

Bună ziua! Îmi cer scuze..nu am înțeles când pun compoziția mixata ( bezea)..🤗

Răspuns
Miha 5 noiembrie 2021 - 15:20

Intindem crema in tava peste aluat, in strat uniform. Scoatem aluatul de rece si il razuim peste prajitura, folosind o razatoare cu ochiuri mari.

Răspuns

Lasă un răspuns