Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si caramel

prajitura cu ciocolata si caramel

 

Prajitura cu ciocolata si caramel – reteta explicata pas cu pas. Prajitura cu foi de ciocolata si umplutura cu dulce de leche

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 60 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata 54% cacao
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie 400 g Caramello (il puteti cumpara de AICI)
  • 50 g unt
loading...

Daca iti place ciocolata, daca iti place caramelul si cauti o prajitura de casa care sa le reuneasca ai ajuns la locul potrivit 🙂 Astazi vom vorbi despre o prajitura cu ciocolata si caramel, o minunatie de prajitura, cu gust bogat si perfect echilibrat. Prajitura este foarte simplu de facut, veti vedea de-ndata. De la mine prajitura asta primeste un mare DA. Ce ziceti? Incercati si voi?

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caramel:

Intr-un castron amesteca faina, cacaoa, praful de copt si un praf de sare.

Intr-un alt castron mixeaza ouale, zaharul si esenta de vanilie pana acestea se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Desi poate parea greu, sa stiti ca nu dureaza mai mult de 5 minute.

Topeste ciocolata si untul la microunde, pe aragaz la foc mic sau pe baie de aburi. Cum doresti si cum iti este mai usor. Amesteca bine pana se omogenizeaza si lasa sa se racoreasca. Crema de ciocolata calduta se incorporeaza in crema de oua. Adauga apoi amestecul de faina si mixeaza usor, la viteza cea mai mica a mixerului.

Toarna compozitia uniform in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.

Blatul este foarte fraged, deci trebuie un pic de atentie la manevrare. Scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si-l lasi sa se raceasca foarte bine. Abia dupa ce se raceste desprinzi usor hartia de copt si-l tai in 3 fasii egale ca marime.

Intre timp pune laptele Caramelo si untul intr-un vas si incalzeste pe foc mic sau pe baie de aburi, pana crema devine omogena. Da deoparte si lasa la racit.

Pentru asamblare imparte crema caramel in doua parti egale (pot fi si 3 daca vrei sa ai crema si deasupra) si repartizeaza uniform intre cele 3 blaturi. Da prajitura la frigider pentru minim o ora (desi este mai buna a doua zi), apoi taie in bucati potrivite ca marime.

Pofta buna! 😉

prajitura cu ciocolata si caramel

RETETA IN IMAGINI

Va invit sa incercati si alte retete cu Dulce de leche (click AICI)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. MIHAELA says:

    Buna ziua.nu pot accesa link ul pentru caramello ma ajutati va rog.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]