Prajitura cu bezea

de Miha
54 vizualizări
Prajitura cu bezea

Reteta Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea
Reteta Prajitura cu bezea Mod de preparare Prajitura cu bezea: Foi de bezea: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama… Prajituri Prajitura cu bezea European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare Prajitura cu bezea:

Foi de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie, pana se formeaza turturi de bezea. Se imparte spuma in 2 parti. Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic, cu usa cuptorului deschisa.

Crema:

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi, pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema

si se orneaza cu frisca.

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

alison 17 mai 2009 - 5:27

iar ai prajiturit?f. bine arata si praji asta!

Răspuns
alison 17 mai 2009 - 7:10

un premiu la mine,iar!

Răspuns
Miha 17 mai 2009 - 9:28

Multumesc Alison! Te pup!

Răspuns
Anonymous 11 decembrie 2011 - 19:00

arata ff bine.am sa o incerc de Craciun

Răspuns
Miha 11 decembrie 2011 - 19:05

Ma bucur ca-ti place si ca o vei incerca de Craciun. Numai ca, trebuie sa ai in vedere ca foile se inmoaie de la crema si nu vor mai fi crocante. 😉

Răspuns
Rusu Laura 15 august 2015 - 9:03

Buna ziua.Caur prajitura MERENGUE -cu foi de bezea si cu crema de ciocolata (dar sa nu curga).Ma puteti ajuta cu aceasta reteta.Am gasit ceva pe net, dar din comentarii am nteles ca ciocolata curge, deoarece foile sunt mai tarisoare si cand musti iese crema.

Răspuns
Miha 17 august 2015 - 12:25

Dupa parerea mea, o prajitura cu foi de bezea nu este o prajitura pe care sa o iei in mana si sa musti din ea. Daca o asamblezi chiar inainte de a fi servita, foile sunt crocante si crema oricum va iesi pe langa, daca o asamblezi cu ceva vreme inainte foile se vor inmuia de la crema nu o mai poti tine in mana…

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: