Aluat dulce / Retete de prajituri

Placinta cu branza

Reteta Placinta cu branza Placinta cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale Finesse
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 1 ou
  • zahar, dupa gust
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza.

M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, dar copiii mi-au schimbat planurile: „mai bine faci o placinta cu branza, sa poti manca si tu”. Cum sa nu-i iubesti?

Mod de preparare Placinta cu branza:

Aluat:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Pentru umplutura amestecam branza cu restul ingredientelor si amestecam bine pana la omogenizare.

  • in cazul in care branza este prea uscata se mai poate adauga un ou sau o lingura cu smantana
  • puteti adauga si stafide, daca aveti si daca va plac

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in bucati de cca 75-80 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana, sub forma de cerc. Se pune in mijloc cate o lingura de umplutura, apoi se aduna marginile, formand o bila. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu „inchizatura” in jos.

Se mai lasa 15-20 de minute la crescut, apoi se da tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Cat sunt inca fierbinti le ungem cu miere (1 lingura) dizolvata in putina apa calda. Pudram apoi cu zahar vanilat.

Pofta buna! 😉

Placinta cu branza

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de placinta cu branza gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]