Prajituri / Retete de prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Reteta Pasca fara aluat

Ingrediente

  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 60 g faina
  • 60 g amidon
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
loading...

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai uitat? E fix acelasi lucru! 🙂 Dar ea de unde avea sa stie? 😀

Asa ca, azi va aduc reteta de pasca fara aluat pe care o voi face si eu de Paste, doar ca in varianta fara stafide, deoarece ai mei le refuza ca desavarsire. Si nu numai eu o voi face, stiu sigur! 😉

Mod de preparare Pasca fara aluat:

Este foarte important sa va spun ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa si cremoasa, foarte bine scursa. In cazul in care branza este uscata adaugati in compozitie si cateva linguri de smantana cu continut mare de grasimi.

Intr-un castron incapator punem peste branza de vaci zaharul, galbenusurile si aromele. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare.

  • gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca mai este necesar
  • coaja de lamaie si vanilia se pot inlocui cu orice aroma aveti si va place

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • in acest moment puteti incorpora in crema de branza stafide pe care le-ati tinut la inmuiat in rom

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana pasca fara aluat se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 🙂

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de pasca gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va stept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Olivia says:

    Este o reteta mult experimentata cu ocazia apropiatelor sarbatori.Un Paste fericit si luminat va urez!

  2. Maria says:

    Se poate folosi alta brânza decât cea dulce? Cream cheese sau mascarpone? Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Va spuneam la aceasta reteta ca, fie folosesti un blat de cacao, fie ca folosesti un blat simplu cu vanilie, crema este grozava si fie ca decizi sa faci o prajitura cu crema mascarpone, fie tort… garantat nu mai ramane nimic pentru a doua zi! 🙂 Mod de preparare Prajitura […]

Negresa – reteta simpla si ieftina

Negresa – reteta simpla si ieftina

Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina. Sper ca acum, daca mi-am dezvaluit secretul, sa nu raman cu prajitura nemancata, dupa ce vor citi copiii ce am scris aici 😂😂 Reteta este, asa cum va […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]